בג"ץ החל הבוקר (רביעי) לדון בעתירה שהוגשה נגד חוק האימוץ, לפיו רק בני זוג הטרוסקסואליים יכולים לאמץ ילדים. בעתירה דנים שלושת שופטי העליון: המשנה לנשיאה עוזי פולגמן, אלכס שטיין והשופטת גילה כנפי שטייניץ. מדובר בעתירה של המרכז הרפורמי, האגודה למען הלהט"ב, הבית הפתוח לגאווה ולסובלנות בירושלים ושני זוגות להט"ב. 

כבר בפתח הדיון הבהיר השופט פוגלמן כי עמדת בית המשפט היא לא להמתין עד שהכנסת תשנה את החוק, וכי יש לאפשר אימוץ על ידי בני זוג חד-מיניים באמצעות פרשנות משפטית. "אנחנו שוב בצומת שלפי כל הנתונים ואמות המידה לא ניתן להימנע מהכרעה פרשנית".

הדיון נפתח בהצגת עמדתה של היועמ"שית ע"י עו"ד רן רוזנברג: "הדגש הוא על היציבות של התא המשפחתי ולא רק על צורתו ומאפייניו. זו הסיבה ששם המחוקק את המילה 'ביחד' בלשון החוק. העותרים מבקשים פרשנות תכליתית של עקרונות לפגיעה בזכות לשוויון ולהורות. אנחנו סבורים שחוק האימוץ זה עקרון טובת הילד, לכן השאלה בו, ולא בזכות ההורים המאמצים. אך בסוף הפרשנות שלנו תתכנס לאותו מקום שתאפשר אימוץ גם לזוגות גאים וליחידנים".

השופט פוגלמן השיב ואמר כי אינו רואה אופק לאפשרות של חקיקה כזו והדגיש כי מדובר בסוגיה משפטית שנמשכת שנים: "כבר היינו בסרט הזה. אנחנו נמצאים בסיבוב השני, אחרי פרק זמן מאוד ארוך. אני מניח שההסכמה שלכם להכרעה פרשנית נובעת בין היתר גם מהעובדה שההליכים מתמשכים ופתרון אין".

יעקב מרגי, שר הרווחה והביטחון החברתי  (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
שר הרווחה יעקב מרגי, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שר הרווחה יעקב מרגי הביע בשבוע שעבר את התנגדותו לתיקון החוק. "אני מתנגד לכל פשרה שמאפשרת מסירת ילדים לזוגות חד-מיניים", אמר, והסביר כי לטענתו "ילד שנמסר לאימוץ נושא על גבו מורכבויות וקשיים, הן מעצם היותו ילד מאומץ והן נוכח נסיבות חייו שהביאו לאימוץ - מסגרת משפחתית חד-מינית מוסיפה מורכבות נוספת".

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מסרה את עמדת המדינה, ואמרה כי למרות ההתנגדויות - המדינה קיבלה את עמדת העותרים לפיה כבר עתה ניתן לתקן אפליה ללא צורך בתיקון חקיקה. "על אף שמדובר במהלך מורכב שאינו חף מקשיים, קיים עוגן משפטי אפשרי לפרשנות מרחיבה של סעיף 3 לחוק האימוץ", הסבירה בהרב-מיארה בתשובת המדינה.

היועצת המשפטית גלי בהרב מיארה (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)
היועצת המשפטית גלי בהרב מיארה | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

"עוגן משפטי זה יוכל לאפשר גם אימוץ של בני זוג מאותו המין כזוג, וזאת בהמשך לפרשנות שננקטה בשנת 2008 שאפשרה אימוץ של בני זוג מאותו המין כיחידים, ובהמשך לפרשנות שניתנה לסעיף בשנת 2017 ככזו המאפשרת אימוץ על ידי ידועים בציבור", הדגישה.

במכתב ששלח יו"ר הסתדרות הפסיכולוגים, יורם שליאר, לשר הרווחה נכתב: "עמדתך עומדת בסתירה לממצאים מעולם המחקר, כמו גם לניסיון המקצועי המצטבר, שמראים באופן חד-משמעי כי גידול ילדים ע"י הורים להט"בים לא משפיע באופן שלילי על בריאותם הנפשית של הילדים ואינו פוגע בהתפתחותם. התייחסות לנטייה המינית או לזהות מגדר של הורים מאמצים אינה רלוונטית ונגועה בשיקולים זרים ולא מקצועיים, כמו גם באפליה, סטיגמה ולהט"בופוביה".