הקריאה - וההתקפלות: השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הודיע הערב (רביעי) שהוא מבטל את הגעתו מחר לתפילה בהפרדה בכיכר דיזנגוף. זאת, זמן קצר לאחר שמארגני "התפילה לשלום המדינה והדמוקרטיה" שתוכננה תחילה להתקיים בכיכר דיזנגוף החליטו להעתיקה לכיכר הבימה. לדבריו של בן גביר, ביטול הגעתו למקום הגיע בגלל "שמובילי מחאת השמאל הקיצוני הודיעו שלא יחזרו על הפעילות האנטישמית ביום כיפור". 

המהומה ביום הכיפורים בת"א - סיקור N12

"אני שמח שבשמאל הקיצוני הבינו כי אין מקום לאנטישמיות נגד יהודים בלב תל אביב", כתב השר. "יש לנו מדינה יהודית אחת - שבה תמיד יהודים יוכלו להתפלל במרחב הציבורי, בכל זמן שירצו, ובכל מקום וגם אם אדרש בעתיד לכך אגיע להבהיר זאת".

ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, בירך על הודעתו של השר לביטחון לאומי:  "אני שמח שהשפיות גברה. תל אביב יפו הייתה ותהיה מגדלור של דמוקרטיה וחופש, עיר שמהווה בית בטוח ומקבל לכל מיעוט באשר הוא. אני מברך על ביטול הפרובוקציה המיותרת בכיכר דיזינגוף. בימים אלה אין מקום לליבוי אש ושנאת אחים. תל אביב תמשיך לכבד את ערכי המסורת והדת, לצד הערכים הדמוקרטיים - שניהם יחד מהווים בסיס חשוב למדינת ישראל".

 לפני הודעתו של בן גביר, המפגינים החליטו להזיז את מיקום "התפילה לשלום הדמוקרטיה" מדיזנגוף. "לאחר שיח עם תושבי האזור, ולאחר שלא התקבלו תשובות לגבי האופן שבו תימנע הפרובוקציה המסוכנת של השר בן גביר, מודיעים המארגנים על הזזת אירוע התפילה לשלום הדמוקרטיה מכיכר דיזינגוף לכיכר הבימה", כתבו. "בימים שבהם ראש הממשלה ושריו מנסים להציף את הציבוריות ברעל ושנאה, אנו עומדים לצד התושבים במאבקם, ובוחרים שלא להיגרר אחר פרובוקטורים קיצוניים", נמסר. 

בתוך כך, ראש המחנה הממלכתי בני גנץ גינה את המפגינים שפוצצו את התפילה וטען שנהגו באלימות כלפי המתפללים: "בשם הרצון 'לשמור כביכול על המרחב הציבורי', ננקטה אלימות כלפי מתפללים ביום הקדוש, הופרעה תפילה והחוק נלקח לידיים. לשני הצדדים, יש על מה לעשות חשבון נפש, וכך לכולנו כחברה", מסר.

עם צאת הצום הודיע השר לביטחון לאומי שיגיע יחד עם רבנים לכיכר דיזנגוף ביום חמישי לתפילת ערבית. בין הארגונים שאישרו את הגעת ל"תפילה", הוא ארגון הימין הקיצוני "לה-פמיליה". רבים במערכת הפוליטית הביעו ביקורת על הצעד המתוכנן של בן גביר, בהם גם חברים בקואליציה ובציונות הדתית. "המענה לפרובוקציה של המיעוט הפרוגרסיבי הקיצוני והרעשן הוא לא בפרובוקציה נגדית שתביא להרחבת הבעירה והשנאה", כתב ח"כ שמחה רוטמן בעמוד הטוויטר שלו.

למרות התמיכה שלה זכו מפגינים מצד ראשי האופוזיציה בסיום הצום, במהלך הלילה פורסם מכתב שעליו חתמו ראשי המחאה נגד המהפכה המשפטית, בהם שקמה ברסלר ומשה רדמן, ובו גינו את פעולות המפגינים בתפילה ואף הודו שננקטה אלימות. "אנו מגנים בתוקף כל שימוש באלימות", כתבו. "לא נתפוס את תפקיד המשטרה או בית משפט גם כשהלב דואב. בטח לא ביום הכיפורים, היום שמאחד את כולנו".

"אנחנו קוראים לכל חברינו לזכור שאנחנו עם אחד", המשיכו. "גם כשקשה, ננשוך שפתיים. לאחינו ואחיותינו הדתיים והחילונים - אל תתבלבלו, המאבק הוא לא בינינו. המאבק הוא נגד כל מי שמנסה לקרוע את הקו המחבר בין היהודית לדמוקרטית. נגד מי שמנסה ליצור הפיכה משטרית על ידי פילוג והסתה, נגד מי שמנסה להוכיח לנו גם ביום הכיפורים שאין לנו עתיד משותף כעם אחד".

 בהודעתם המקורית על המחאה הנגדית, כתבו המפגינים: "הניסיונות של הקנאים והקיצוניים לא יצליחו לפרק את ישראל. אנו מזמינים את הציבור הרחב, נשים וגברים, להט"בים וסטרייטים, מכל הקשת הדתית להגיע לאירוע למען שלמות הדמוקרטיה ועם ישראל". כעת ניצבת בפניהם החלטה על מיקום האירוע - דבר שעלול להשפיע על אופיו ועל נפיצותו.