חוק האיזוק האלקטרוני עבר היום (ראשון) בכנסת בקריאה שניה ושלישית ונכנס לספר החוקים לאחר שעבר תהפוכות רבות. החוק, שמטרתו להגן על נשים מפני אלימות במשפחה, הוצג לראשונה בכנסת בשנת 2016, הפך למאבקו של גדעון סער בקדנציה הקודמת ועבר לבסוף על ידי הקואליציה הנוכחית, שסירבה להעבירו תחילה ולהכיל עליו את דין הרציפות. החוק צפוי להיות מוחל בעוד שנה מרגע שעבר.
ההבדל העיקרי בין החוק שהועבר היום לזה שהופל בכנסת במושב הקודם, הוא החמרת התנאים שתחתם יתבצע איזוק, עליהם התעקש השר לביטחון פנים איתמר בן גביר. בנוסף, הוחלט שהגוף שיהיה אחראי לבצע מעקב וניטור אחר האזוקים יהיה שב"ס. בתגובה לכך, שב"ס הוציאה הודעה לתקשורת וכינתה את ההנחיה "החלטה חד צדדית של השר". עם זאת, ציינו שנוכח העובדה שהחוק עבר, הוקם צוות שבוחן את המשמעויות ופועל עבור כך "בימים אלה ממש".
סיקור N12:
- חוק האיזוק האלקטרוני המרוכך אושר בוועדת שרים לענייני חקיקה
- הצעת החוק נדחתה: ח"כים התגודדו סביב דוכן המליאה בקריאות "בושה"
קודם להעברת החוק, חברת הכנסת מירב בן ארי השתנקה מדמעות על במת המליאה, כאשר סיפרה לנוכחים על התגובות שקיבלה כאשר החוק במתכונתו הקודמת לא עבר וכיצד שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הסתכל לה בעיניים ואמר "לא יקרה" על האפשרות שיעביר חוקים שיגנו על נשים, לטענתה.
"הוא אמר 'יש תלונות שווא של נשים אז את לא תקבלי את החוק'".
— ערוץ כנסת (@KnessetT) July 30, 2023
ח"כ @Meravbenari נחנקה מדמעות במליאת הכנסת, כאשר דיברה על @bezalelsm, שלטענתה מנע קידום חוקים להגנת נשים מפני אלימות: "הוא הסתכל לי בעיניים ואמר 'לא יקרה'".@michalpeylan @zionutdatit @YeshAtidParty pic.twitter.com/8hBbMiQVxp
לאחר העברת החוק, חברת הכנסת הגיבה בברכה למהלך, לצד ביקורת למתכונתו הנוכחית. "צריך לזכור שהחוק מוגבל מבחינת מספר האזיקונים, כ-300 למרות שכיום יש כמעט 1,000 נשים במקלטים", כתבה בן ארי, "בנוסף, ההחלטה להעביר לשב"ס את המעקב אחר הגברים האלימים היא החלטה לא נכונה. את ההחלטה להעבירו למרות הסתייגויותיה כינתה "החלטה חשובה מאוד".
יו"ר ארגון משפחות נרצחים ונרצחות, לרה צינמן, הגיבה גם היא בברכה לצד ביקורת: "הארגון מברך על העבודה הרצינית והמאומצת של הוועדה בראשותו של ח"כ צביקה פוגל", כתבה בהודעה והביעה אכזבה מהעיכוב בהחלת דין רציפות על הצעת החוק שהוצג בכנסת הקודמת ומ"המגבלות המהותיות" בהפעלת החוק, כלשונה. "מה אם יגמרו 200 המכסות? האישה ה-201 תהיה הנרצחת הבאה בהעדר פיקוח על צו ההגנה", הוסיפה וביקרה את כמות המכסות להפעלת הפיקוח במתכונת החוק הנוכחית.
טל הוכמן, מנהלת קשרי ממשל בשדולת הנשים, הצטרפה לצינמן בביקורת והוסיפה כי הוא "עוד לא מושלם": "הנוסח שעבר היום קובע תנאים נוקשים לקבלת הצמיד שמפקח על צו ההגנה, ומספר הערכות המסוכנות שיתבצעו הוא קטן מדי". אף על פי זאת, הצרפה לברכות של צינמן ובן ארי: "היום נעשה צעד בכיוון הנכון", הוסיפה.