N12
פרסומת

רה"מ הזמין את הח"כים הערבים לדיון על האלימות - ללא נוכחות השר לביטחון לאומי

במפלגות הערביות הסבירו - "לא אנחנו ולא נתניהו מעוניינים בנוכחות של בן גביר" • ראש הממשלה הזמין את כל חברי הכנסת הערבים בנאומו בכנסת בנושא "אוזלת ידה של הממשלה למול הכפלת מקרי הרצח"

מוחמד מג'אדלה
פורסם:
איתמר בן גביר, מנסור עבאס, איימן עודה
איתמר בן גביר ואיימן עודה, ארכיון | צילום: פלאש 90
הקישור הועתק

מסלול עוקף בן גביר? נתניהו הזמין אתמול (שני) את חברי הכנסת הערבים לדיון אצלו בעניין מיגור הפשיעה והאלימות בחברה הערבית. במפלגות הערביות מסבירים שהשר לביטחון לאומי לא ינכח בישיבה הזאת, "נתניהו ואנחנו לא ממש מעוניינים בנוכחות של בן גביר בדיון".

ראש הממשלה נשא דברים בדיון 40 חתימות בכנסת בנושא "אוזלת ידה של הממשלה למול הכפלת מקרי הרצח". במהלך נאומו ניגש חה"כ אחמד טיבי לדוכן במליאה ופנה אל נתניהו, שפתח את דבריו בהזמנת חברי הכנסת מהמפלגות הערביות לפגישה. "ענית בצורה רצינית בהתחלה, שמעת את הזעקה שלנו – די עם ההתנהגות הזאת, עכשיו אנחנו מדברים על דם שנשפך ברחובות כל דקה". נתניהו הגיב לו: "כיוון שהייתה התנצחות מולי, יש התנצחות מולנו". גם בדיון הזה לא נכח השר לביטחון לאומי.

במקביל, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שבמשמרתו נרצחו יותר מפי שניים מבתקופה המקבילה בשנה שעברה, יגיע היום לסיור בטובא זנגריה. את הסיור יערוך יחד עם יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, ח"כ צביקה פוגל, מפקד מחוז הצפון ניצב שוקי תחאוכה ומפקדי המרחבים, בעקבות אירועי הפרוטקשן באזור.