בעוד קצת יותר משבועיים הקואליציה תצטרך להחליט לאן מועדות פניה ולהכריע מי יהיו נציגי הכנסת בוועדה לבחירת שופטים. באופוזיציה דרשו שייבחר נציג מטעמה, אך בינתיים גם בין חבריה לא נרשמו הסכמות על זהותו. ישיבות הסיעה בכנסת התקיימו היום (שני) כשברקע המחלוקת, שנחשבת למוקש הבא בשיחות ההידברות בבית הנשיא.

השיחות בבית הנשיא - סיקור N12

נתניהו: "הרפורמה לא מתה"

ישיבת סיעת הליכוד נפתחה בלי הצהרה לתקשורת, בניגוד למרבית הסיעות. במהלך הדיון הסגור, ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר: "הרפורמה לא מתה אבל אנחנו עושים כל מאמץ בהידברות כדי להגיע להסכמות רחבות". גם סוגיית בחירת הנציגים לוועדה לבחירת שופטים עלתה בשיחה בין חברי המפלגה.

"לא הגיוני שמועמד הקואליציה יהיה ממפלגתו של בן גביר, יש גבול לסחטנות", אמר חבר הכנסת דני דנון לחברי הליכוד. "ההנחה במשא ומתן הקואליציוני הייתה שלקואליציה יהיו שני נציגים מטעם הכנסת בוועדה. עכשיו, כשלקואליציה יהיה רק נציג אחד, הוא חייב להיות של הליכוד".

דני דנון (צילום: פלאש 90)
דנון קרא למנות נציג מהליכוד לוועדה. ארכיון | צילום: פלאש 90

הקרבות בתוך האופוזיציה

ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף בפתח ישיבת סיעתו את "חוק הציונות" שצפוי להיות מאושר היום בממשלה וכינה אותו "מהלך גזעני". הוא קרא לשרים לעצור את אישור ההחלטה: "עוד לא מאוחר מדי". לפיד הבהיר שהוא לא מתכוון לוותר על מינוי נציגת "יש עתיד", קארין אלהרר, לכהן כחברה בוועדה לבחירת שופטים: "כראש האופוזיציה אני מוביל את המהלך".

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ אמר בפתח הישיבה בכנסת כי שיחות ההידברות בבית הנשיא ימשכו "כל עוד יש רצון ויש סיכוי להסכמות". "לא יהיה לנתניהו צ'ק פתוח שיאפשר לו לקבל את ההחלטות בזמן שנוח לו", הוסיף  גנץ. הוא התייחס גם לניסיון של חברי "יש עתיד" ו"העבודה" למנות נציג מטעמם לוועדה לבחירת שופטים: "את הארגון הפוליטי לא מנהלים בתקשורת, למרות שלצערי זה מה שנעשה".

בני גנץ (צילום: ערוץ הכנסת)
גנץ: "ארגונים פוליטיים לא מנהלים בתקשורת" | צילום: ערוץ הכנסת

יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי קראה לאופוזיציה לבחור נציג מוסכם לוועדה לבחירת שופטים: "צריך מועמד עם יכולת להיבחר, צריך שיהיו לו הניסיון והכלים כדי לשמור על מה שהמחנה שלנו יוצא בגללו לרחובות". מיכאלי אמרה כי היא רואה בחברת מפלגתה אפרת רייטן מועמדת מובילה: "היא כבר הייתה בוועדה ועשתה את עבודתה בצורה טובה".

גם יו"ר מפלגת ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הטיח ביקורת בחבריו לאופוזיציה: "הייתי מצפה שראשי האופוזיציה יתכנסו ויחליטו בלי כל המהומה התקשורתית המיותרת. אנחנו צריכים ליישר קו לא מול מצלמות הטלוויזיה, אלא בחדר סגור". הוא טען כי יש להפסיק את השיחות בבית הנשיא: "גם הדיבורים על דחיית הרפורמה זו פגיעה בכלכלה, שצריכה ודאות. אני קורא למפלגות האופוזיציה להודיע שאין להן על מה לדבר".