ימים ספורים לאחר הירי הרקטי ליישובי הדרום, ובצל העלייה במספר הנרצחים בחברה הערבית, העלייה ביוקר המחייה ושיחות ההידברות בבית הנשיא - בחנו כיצד הייתה נראית מפת המנדטים אילו היו נערכות בחירות כעת. מה הציון לו זוכים השרים המכהנים? ומי זוכה בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה? שאלנו את הנבדקים בסקר שערך מכון מדגם בראשות מנו גבע ופרסמנו אמש (ראשון) ב"המהדורה המרכזית".

לו הבחירות לכנסת היו נערכות היום, רשימת המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ הייתה זוכה ל-29 מנדטים, הליכוד בראשות רה"מ בנימין נתניהו ל-24 מנדטים, יש עתיד ל-18 מנדטים, הציונות הדתית עם 11, ש"ס בראשות אריה דרעי ל-10 מנדטים, ויהדות התורה עם 7 מנדטים.

 

 

 

בקרב מפלגות האופוזיציה, המגמה בסקרים האחרונים נמשכת, כאשר העבודה בראשות מרב מיכאלי נותרת מתחת לאחוז החסימה (2.5%), בעוד מרצ זוכה ל-5 מנדטים. ישראל ביתנו עם 6, חד"ש-תע"ל זוכה ל-5 מנדטים, וגם רע"ם ל-5. רשימת בל"ד לא עוברת את אחוז החסימה וזוכה ל-2.1% בלבד. אם כן, לו הבחירות היו נערכות היום - גוש מתנגדי נתניהו היה זוכה ל-63 מנדטים וגוש תומכיו ל-52. 

 

 

 

41% העידו - גנץ מתאים לכהן כראש ממשלה, נתניהו זוכה לתמיכת 31% בלבד

בשאלת ההתאמה לתפקיד ראש הממשלה, בבחירה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לראש האופוזיציה יאיר לפיד, נתניהו זוכה ל-36% תמיכה בלבד, גבוה באחוז אחד מן הסקר הקודם שנערך, וראש יש עתיד ל-26% - 2% נמוכים מן הסקר האחרון. 

בהשוואה בין יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ לראש הממשלה נתניהו - חבר האופוזיציה גנץ זוכה לתמיכה גבוהה ב-10% מראש הממשלה המכהן. גנץ זוכה ל-41% (לעומת 37% בסקר האחרון), ואילו נתניהו ל-31% בלבד (32% בסקר האחרון שנערך). 

בחנו גם כיצד הייתה משתנה מפת המנדטים לו שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וסיעת הציונות הדתית, והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר וסיעת עוצמה יהודית היו רצים בנפרד. במקרה כזה, רשימת הליכוד הייתה זוכה ל-23 מנדטים, עוצמה יהודית ל-7 והציונות הדתית ל-5 מנדטים. 

תפקוד הממשלה בתחום הכלכלי זוכה לציון נכשל

ומה באשר לתפקוד הממשלה ביחס לסוגיות האקוטיות לחברה הישראלית? 64% מהנסקרים העניקו ציון "גרוע" לתפקוד הממשלה בתחום הביטחוני, בעוד 29% בלבד - פחות משליש, העניקו לממשלה ציון "טוב". גם בדבר תפקוד הממשלה בתחום הכלכלי, הממשלה זוכה לציון נכשל. 71% העניקו לממשלה ציון "גרוע", 23% בלבד נתנו לה ציון "טוב". 

הביקורת כלפי תפקוד הממשלה לא פוסחת על חברי הממשלה באופן אישי. 61% מהנשאלים דירגו את תיפקודו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כ"גרוע", 33% נתנו לו ציון "טוב". 69% מהנשאלים דירגו את תיפקודו של השר לביטחון לאומי כ"גרוע", 25% בלבד העידו כי תיפקד טוב עד עתה במהלך כהונתו. 

רוב הנשאלים (66%) דירגו את תיפקודו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כ"גרוע", ופחות מרבע - 24% העניקו לו ציון "טוב". שר הביטחון יואב גלנט הוא היחיד שזוכה לתמיכה של יותר משליש מהציבור. גלנט זוכה לציון "טוב" מ-44% מהנשאלים ולציון "גרוע" מ-43%. 

החקיקה שמקודמת כחלק מן המהפכה המשפטית נעצרה לעת עתה בשל שיחות ההידברות בבית הנשיא, והציבור חלוק בדעתו ביחס לצעדים הבאים שיש לנקוט. 21% מהנשאלים אמרו כי יש לקדם את המהפכה המשפטית במלואה - גם ללא הסכמה רחבה, 34% טענו כי יש לקדם את החקיקה רק בהסכמה רחבה, 10% טענו כי יש להקפיא את המהפכה המשפטית בשלב זה ו-26% גרסו כי יש לגנוז אותה.

44% מהנשאלים בגוש המרכז-שמאל טענו כי על נציגי האופוזיציה להמשיך במגעים בבית הנשיא, 23% כי יש להציב לקואליציה אולטימטום בדבר סיכום מהיר בעניין הוועדה לבחירת שופטים ואם לא יקוים, לפרוש. 12% גורסים כי על האופוזיציה לפרוש מהשיחות, ו-21% ציינו כי אינם יודעים מה על האופוזיציה לעשות. 


מזמין הסקר: חברת החדשות

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע

מועד איסוף הנתונים: 7.5.2023

אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגיל 18 ומעלה

גודל המדגם ההתחלתי: 512

טעות הדגימה המרבית: 4.4%+

שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות

שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית

אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני