קטע מרחוב עזה בירושלים נחסם לתנועה החל משעות הבוקר (רביעי) ועד לרגע זה מחשש למחאה שתפרוץ מול מעון ראש הממשלה בנימין נתניהו, בשל ההצבעה בכנסת על הרכב הוועדה לבחירת שופטים. חסימת הרחוב לרכבים ולאוטובוסים גרמה לעומס תנועה כבד בדרכים החלופיות כדוגמת הרחובות בצלאל, טשרניחובסקי, ארלוזורוב ורמב"ן.

החסימה ברחוב עזה
במשטרה כבר נערכים להפגנה
החסימה ברחוב עזה
החסימה ברחוב עזה, הבוקר

מיה פוגל, תושבת השכונה, סיפרה ל-N12: "כל מי שחי ברחביה זקוק לציר עזה כדי לצאת לכיוון מרכז העיר. הבוקר הייתי צריכה לנסוע לאוניברסיטה ובמקום חצי שעה מראש, נאלצתי לצאת שעה מראש. לא יצאה שום הודעה רשמית בעניין החסימות ולא הייתה שום דרך לדעת. לפי החסימות של הרחוב - אנחנו מתעדכנים על מה שקורה ברמה הפוליטית. מה שעוד יותר הזוי הוא שהיום עוד לא קרה כלום וכבר השכונה חסומה. משמונה בבוקר השכונה חסומה לחלוטין וזו התנהלות הזויה שחוסמים עוד לפני שמשהו בכלל קרה מהפחד שיהיו הפגנות".

החסימה מובילה לפגיעה כלכלית בעסקים ברחוב. ניר לוי, בעלים של קבוצת 'טלביה' שלה יש ארבעה עסקים ברחוב עזה, סיפר על הנזק: "אני מבין את הצורך הבטחוני לאבטח את מעון רה"מ אבל אני לא מבין למה צריך לעשות זאת בשעות שאין הפגנות ולחסום את הגישה לעסקים. השליחים שלנו לא יכולים לצאת באופנועים לשליחויות מהמסעדות, הקהל לא יכול להגיע ולשבת במקום. זה פשוט גומר את העסקים. זו פגיעה ברמה של מה שקרה לנו בקורונה. מבחינתנו זה אסון כלכלי ופגיעה משמעותית".

 בית משפחת נתניהו ברחוב עזה
בית משפחת נתניהו ברחוב עזה

התנהלות שנויה במחלוקת היא ההחלטה למנוע מאוטובוסים לעבור בשכונה בזמן החסימה המשטרתית. איתי דנינו, סטודנט באוניברסיטה העברית ותושב שכונת רחביה התייחס לכך: "זה חתיכת ביזיון של המשטרה ואבטחת אישים. במקום להתמודד עם המצב בצורה שלא משבשת את חיי היומיום - פשוט משתקים לנו את החיים. השוטרים יכולים למשל לעמוד בצד הדרך וברגע שמתחיל אירוע לסגור את הכביש. במקום זאת, היום בשעה שבע וחצי בבוקר כבר חסמו לנו את הרחוב ואין לנו איך להגיע ללימודים ואין איך לחזור".

תושבי השכונה שהורגלו למצב מצאו פתרון יצירתי - לעדכן אחד את השני בחסימות הפתע בקבוצת ווטסאפ ייעודית לנושא. מיטל, שמתגוררת ברחוב הרב ברלין, הוסיפה: "בתקופת ההפגנות החניה באזור בלתי אפשרית, בלי קשר למצוקת החניה בכל העיר. פשוט בלתי אפשרי למצוא מקומות חניה. בתקופת ההפגנות המשטרה חסמה את רחוב עזה גם בשעות הבוקר מחשש להפגנות נוספות. זה יצר מצב שמי שעומד ברב ברלין בבוקר עומד סתם, כי אין תנועה על הרחוב אבל הרמזור פועל כרגיל".

ההפגנה סמוך לבית רה"מ בירושלים (צילום: N12)
ההפגנה סמוך לבית רה"מ בירושלים, ארכיון | צילום: N12

רחוב עזה הפך למוקד מחאה בולט של המפגינים הירושלמים נגד החקיקה המשפטית. בליל ה-26 במרץ שבו הודיע נתניהו על פיטוריו של שר הביטחון יואב גלנט, פרצה מחאה ספונטנית והמונית מול מעון ראש הממשלה ברחוב עזה. המפגינים הצליחו לדלג על המחסומים המשטרתיים ולהגיע קרוב מאוד לכניסה למעון הרשמי. מאז נרשמו מחאות פתע נוספות בשכונה כמו למשל בבוקר חג השבועות, עשרות מילואימניקים עם דגלי ארצות-הברית ומכונות כביסה הפגינו לפנות בוקר מול המעון בלב שכונת רחביה.

ארגוני המחאה נגד המהפכה המשפטית עקבו מקרוב אחר הנעשה במשכן הכנסת - והביעו כוונה לקיים הערב בקפלן הפגנה ספונטנית. "היום התבהר שנתניהו מנסה להשתלט על הועדה לבחירת שופטים ולמנות שופטים שפוטים, בין אם דרך לשכת עורכי הדין או בדרך החקיקה. אנחנו נילחם בו בכל זירה וננצח".