המתווה המרוכך - והתיאום עם לוין: "הוא מאוכזב, אבל הבין שלא יקבל יותר מזה"
על רקע פרסום הסעיפים המתוקנים של הרפורמה המשפטית, גורמים סיפרו ל"חדשות 12" כי שר המשפטים הפנים את המצב - והבין שזו תוכנית החקיקה הטובה ביותר שיוכל לקבל • לפי גורם נוסף, נתניהו יודע שיש מאחורי לוין תומכים בתוך הליכוד שמאוכזבים גם הם - והעדיף להיות מתואם איתו

לקראת חידוש החקיקה: בריאיון של ראש הממשלה נתניהו לוול סטריט ג'ורנל, הוא התייחס לתוכנית החדשה של החקיקה המשפטית, והבהיר כי הרפורמה תקודם - ללא פסקת ההתגברות. עם זאת, שר המשפטים לוין לא הופתע מהריאיון ומהדברים שנאמרו בו. כפי שפרסמנו הערב (חמישי) ב"המהדורה המרכזית", גורמים שמעורבים בפרטים סיפרו כי המתווה החדש תואם בין נתניהו ללוין - ומגלם את ההסכמות ביניהם.
לפי אחד מהגורמים "לוין מתסוכל ומאוכזב" - אך מבין שיותר ממה שהוצג בתוכנית החדשה הוא לא יקבל. גורם נוסף הבהיר שנתניהו הבין שלצד התסכול של לוין יש מחנה גדול ולא מבוטל בליכוד שעומד מאחוריו - ולכן נתניהו העדיף להיות מתואם איתו.

על רקע אותו הריאיון של נתניהו לעיתון האמריקני, חברי כנסת ושרים מהקואליציה הגיבו בתקיפות על דבריו. גורם בכיר בקואליציה אמר: "לא לילד הזה פיללנו. הבטחנו פסקת התגברות, שינוי במינוי שופטים, יועמ"שים, אלה הדברים הכי חשובים ובסוף יוצאים עם פחות ממה שהשמאל הסכים לתת בבית הנשיא. פשוט התקפלות".

המהפכה המשפטית - סיקור N12
היו גם חברי כנסת מהליכוד שהגיבו על הריאיון באופן גלוי. "הרפורמה מתה. אמרתי את זה כבר לפני 3 חודשים", צייצה חה"כ טלי גוטליב בחשבון הטוויטר שלה. "לצערי צדקתי. כך החליט ראש הממשלה. אז אל תגררו אותי לחקיקה מיותרת על ׳סבירות׳. זה מביך. זה לא נותן כלום. בגץ ימצא מילים נרדפות ועל בסיסן יתערב בסוגיות בלתי שפיטות בעליל ולגמרי פוליטיות. במערכה הזו הפסדנו לא כי לא צדקנו אלא כי לא ידענו למשול".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר תקף גם הוא: "כניעה לשורפי איילון ולקוראים למרי אזרחי היא ניצחון לאלימות והפסד לישראל. נבחרנו כדי להביא משילות ושינוי, הרפורמה היא אבן יסוד בהבטחה הזו. שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, פסקת התגברות וצמצום סמכות היועמ"שים הכרחיים. כניעה תוביל לחיזוק שלטון היועמ"שים, שלא מאפשר לנבחרי הציבור לשלוט".