היום (שלישי) נודע ל-N12 כי מקורבו של נתניהו, נתן אשל, הפציר בעיתונאים בקבוצת וואטסאפ פנימית לפנות בשאלה ללפיד ולגנץ, אם תהיה פשרה מוסכמת, אם ייכנסו לממשלה. בהמשך, אף אמר שהוא בעצמו תוהה לגבי השאלה הזו.

בהודעת הווטסאפ שכתב אשל והגיעה ל-N12 נכתב כי: ״אני לא מציע רק שואל את לפיד וגנץ וחבל שהתקשורת לא שואלת אותם. האם פשרה מוסכמת תכניס אתכם לממשלת נתניהו?״. לאחר מכן הגיב אשל בקבוצה: ״אני מבהיר: רק שאלתי לחשוף את פני האופוזיציה, אני לא מציע ונגד״.

מהליכוד נמסר בתגובה: דבריו של נתן אשל אינם מייצגים את ראש הממשלה נתניהו ואינם על דעתו. ראש הממשלה נתניהו מחויב לממשלת ימין על-מלא בדיוק בהרכבה הנוכחי.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר (צילום: אורן בן חקון, פלאש 90)
השר לביטחון לאומי בן גביר | צילום: אורן בן חקון, פלאש 90

נשאלת השאלה האם אשל הציע את ההצעה כאיתות לבן גביר על רקע איומי השר לביטחון פנים שהודיע כי הוא לא מקבל את מדיניות הכלת הטרור של נתניהו וגלנט – וכאות מחאה לא הגיע לדיון 40 החתימות אתמול. לדברי חברי הסיעה, "מדיניות ההכלה" של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט חייבת להשתנות, ולא ניתן יהיה לנהל מדיניות עצמאית בלי לשתף את השותפות הבכירות בממשלה.

לדברי גורמים בעוצמה יהודית: "לא ייתכן שנשמע על ועידות מדיניות וסיכומים מדיניים בתקשורת, שיחליטו לבד על הסרת איטום בתי מחבלים, ולא ייתכן שיפנו תושבים מאביתר בניגוד להסכמים קואליציוניים ובניגוד למדיניות הימין".

בן גביר הוסיף כי "הגיע הזמן להפסיק את מדיניות ההכלה. האויב בצד השני מבין הפוך את המסר. צריך לכתוש את הטרוריסטים, והגיע הזמן לחזור לסיכולים הממוקדים ולחסל את ראשי ארגוני הטרור המסיתים". הוא התייחס למהומות ושריפת הבתים והמכוניות בכפר חווארה, ואמר כי "אני מבין את הכאב, אבל אסור לנו לקחת את החוק לידיים. מי שצריך לטפל בטרור ולהרתיע אותו זו ממשלת ישראל ולא אזרחים".