פרופ׳ אריה לוין, חתן פרס ישראל ואביו של סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין הלך לעולמו הבוקר - כך הודיעה היום (ראשון) לשכת סגן ראש הממשלה ושר המשפטים. "המשפחה מודה מעומק הלב לכל המנחמים, ומבקשת לקיים את השבעה במסגרת משפחתית מצומצמת בלבד. תודה על ההבנה", נמסר ממשפחתו.

הידיעה על מותו של פרופ' לוין הגיעה במהלך הדיונים על המהפכה המשפטית, שממשיכים גם היום בוועדת חוק, חוקה ומשפט בכנסת. "אני רוצה להביע בשם הוועדה תנחומים לשר המשפטים יריב לוין, שאביו נפטר היום", אמר יו"ר הוועדה חה"כ שמחה רוטמן. "פרופ' אריה לוין, שהיה גם חתן פרס ישראל, בלשן ותאריו ותפקידיו הרבים הרבים הם... הישיבה תסתיים רק בזמן שאפרט את כל הדברים שעשה בחייו".

חה"כ רוטמן הוסיף כי "כמובן, אני משתתף בצערו וצער המשפחה של שר המשפטים וכל האבלים. יהיה זכרו ברוך ושלא ידעו עוד צער". חה"כ גלעד קריב הוסיף כי "אני משתתף בתנחומים. הייתה לו גם תרומה גדולה לביטחון ישראל. יוצאי חיל המודיעין יודעים זאת".

ראש הממשלה נתניהו מסר: "אני שולח תנחומים בשמי ובשם הממשלה כולה, לסגן ראש הממשלה ולשר המשפטים, חברנו יריב לוין, על פטירת אביו, פרופ׳ אריה לוין ז״ל, כמה חודשים בלבד לאחר פטירת אימו. פרופ׳ לוין היה חתן פרס ישראל, מומחה לבלשנות, חוקר גדול של השפה הערבית. אני יודע עד כמה יריב היה קשור אליו בכל נימי נפשו, ואנו שולחים לו ולמשפחתו תנחומים מעומק ליבנו".

לאחר שפורסם כי אביו נפטר, מארגני המחאה נגד המהפכה המשפטית הודיעו שבמהלך השבעה - לא יפגינו מולך ביתו של השר במודיעין: "מתוך השתתפות בצערם של שר המשפטים ובני משפחתו על מותו של אביו, חתן פרס ישראל, פרופסור אריה לוין ז״ל לא יתקיימו במהלך השבעה הפגנות ליד ביתו של השר יריב לוין. נודיע בהמשך על מיקום חלופי למשמרת המחאה היומית ולהפגנה במוצאי שבת".

פרופ' לוין, מומחה לשפה והספרות הערבית באוניברסיטה העברית בירושלים, נחשב לאחד מהחוקרים החשובים של הלשון הערבית ותולדותיה והוא אף זכה בפרס ישראל על מחקריו. בדברי ההסבר לפרס, נכתב כי "מחקריו המקיפים והיסודיים בכתביהם של המדקדקים הערבים הקדומים, שפכו אור רב על תולדות הדקדוק הערבי, על המינוח והתיאוריות שלו ועל ההיסטוריה של הלשון הערבית והדיאלקטים הרבים שלה".

עוד נכתב בדברי ההסבר לפרס כי "תרומתו המקצועית למערכות החינוך והביטחון שיפרה מאוד את הוראת הערבית ותרמה לקידום המקצוע". פרופ' לוין התגורר במבשרת ציון, נשוי לגאיל, אב ליריב וליורי וסב לשישה נכדים. מלבד פרס ישראל, פרופ' לוין זכה בכמה פרסים על מחקריו ועל יכולותיו החינוכיות.

מלבד זאת, הוא כיהן בכמה תפקידים ציבוריים כגון יו"ר הוועדה לכתיבת תוכנית הלימודים בערבית לבתי הספר התיכוניים וחטיבות הביניים, יו"ר ועדת מקצוע הוראת הערבית בבתי ספר עבריים, חוקר ראשי במפעל המחקר על הלהגים הערביים וחבר הוועד האקדמית של מוסד ביאליק. הוא גם היה החוקר הראשי במפעל העדכון של המילון הערבי-עברי של דוד איילון ופסח שנער.