לאחר שבשבוע שעבר פורסמה עצומה של פרופסורים התומכים ברפורמה משפטית, כעת מתפרסמת רשימה עם 100 פרופסורים נוספים המצטרפים אליהם. בעצומה שעליה חתומים 200 פרופסורים נכתב כי "רפורמה מקיפה במערכת המשפט היא חיונית עקב המהפכה החוקתית שהוביל פרופ' אהרן ברק אשר הפרה את האיזון בין הרשויות בישראל".

לדברי החותמים, "הפרת האיזון בין הרשויות והעצמת כוחו של בית המשפט נעשו באמצעות כלים מגוונים: ביקורת שיפוטית על חקיקה ראשית ובפרט הרחבתה אף לחוקי יסוד, הרחבה של זכות העמידה, הרחבה של דוקטרינת השפיטות, הרחבת השימוש בעילת הסבירות, שימוש בפרשנות תכליתית אובייקטיבית, והעצמה מרובה של סמכויות היועמ"שים. כל אלו הצטברו לכלל הפרה יתירה של האיזון האמור".

עוד נכתב בעצומה כי "הליכי החקיקה בישראל נותנים מרחב גדול לדיון, לדיוק ולשכנוע. המקום המתבקש לדיון בפרטי הרפורמה הוא כנסת ישראל ויש לקיים בה דיונים ענייניים בין תומכי הרפורמה ומתנגדיה כמקובל". בסיום העוצמה מציינים החותמים כי יש לבצע את הרפורמה מתוך הידברות אך לא לפגוע בהליך "ככל שניתן, טוב לקיים הידברות ולחתור להסכמות רחבות אך אסור לפגוע בתהליך החיוני של תיקון מערכת המשפט, שבשנים האחרונות הסיגה באופן מופרז מאוד את גבול הרשויות האחרות", נכתב בעצומה.

אנשי האקדמיה בעד הרפורמה במערכת המשפט
אנשי האקדמיה בעד הרפורמה במערכת המשפט

בין החותמים ניתן למצוא את חתן פרס נובל פרופ' ישראל אומן, רקטור אונ' בר אילן פרופ' אמנון אלבק, רקטור אונ' בר אילן לשעבר פרופ' יוסי ישורון, פרופ' עמוס אלטשולר חבר המועצה להשכלה גבוהה לשעבר, חתני פרס ישראל במתמטיקה - דוד קשדן ויוסף ברנשטיין. חתן פרס ישראל במחשבת ישראל - יהודה ליבס. חתן פרס ישראל בספרות - מאיר שטרנברג, פיזיקאים, מתמטיקאים ופרופ' למדעי המחשב רבים ממכון ויצמן ומן הטכניון, חוקרים ובכירים מאונ' חיפה, מאונ' בר אילן, האונ' העברית, אונ' ת"א, אונ' בן גוריון ועוד פרופסורים נוספים.

אנשי האקדמיה בעד הרפורמה במערכת המשפט
אנשי האקדמיה בעד הרפורמה במערכת המשפט

לאחרונה פורסמה עצומה של 1,000 חברי מרכז הליכוד שהביעו את תמיכתם ברפורמה המשפטית. החותמים כתבו לשר לוין ולחברי הכנסת של הליכוד: התיקונים יחזקו את הדמוקרטיה ואת הכלכלה הישראלית. הרפורמה גם תחזק את בית המשפט, ולא תחליש אותו. היא תחזיר לבית המשפט ולמערכת המשפט כולה את אמון הציבור, שהוא הבסיס למערכת משפט חזקה, אמינה ומתפקדת זוהי הזדמנות היסטורית להשבת האיזון שהופר לבין הרשויות למצב המקובל ברוב הדמוקרטיות בעולם, ולהשבת השלטון לעם".