שר המשפטים יריב לוין מביע בשיחות עם גורמים פוליטיים התנגדות לעצירת החקיקה – והוא מסביר את גישתו באזהרה לפיה הקפאת החקיקה תביא בסופו של דבר לפירוק הממשלה. אתמול (שישי) חשפנו ב"אולפן שישי" כי לוין הסביר כי "הקפאת החקיקה משמעותה מסמוס הרפורמה וקבורתה, ומפה נסללה הדרך לפירוק הממשלה – לא במובן המיידי, אלא כתהליך".

הכוונה של יריב לוין היא כזאת: יהדות התורה דורשת את פסקת ההתגברות, ש"ס רוצה את "חוק דרעי 2" וגם בליכוד ובציונות הדתית לא יסכימו לביטול הרפורמה. "ממשלות נופלות כשהשותפים בהן מתחילים להתאכזב", כך מסביר יריב לוין. מהדברים ניתן לראות שלוין נמצא בעמדה מרוחקת מאוד מפשרה. מבחינתו לא תהיה הידברות יחד עם עצירת החקיקה. אם רוצים לדבר, כך לפי גישת לוין, אז רק במקביל להמשך הדהירה בחקיקה.

רה"מ נתניהו ושר המשפטים לוין בישיבת הממשלה (צילום: רויטרס)
"בלי המהפכה המשפטית – הממשלה תתפרק". יריב לוין ונתניהו | צילום: רויטרס

מי שניסח את ההסכמים הקואליציוניים, ולא פירט שם על המהפכה המשפטית – וזהו רגע האמת של נתניהו. בסביבתו של ראש הממשלה בינתיים משדרים ש"הכול בסדר", אבל בבית הנשיא ציפו ביום רביעי להצהרה שונה.

בתוך כך, עמליה דואק, כתבתנו הכלכלית, פרסמה אמש לראשונה שהשר הגיע השבוע לביתו של איש העסקים שלמה דברת בסביון ונפגש עם קבוצת בכירי ענף ההייטק, שנפגשו בעבר גם עם נשיא המדינה יצחק הרצוג. החברים בקבוצה הם מנכ"לית פייסבוק ישראל, עדי סופר תאני; מנכ"ל ומייסד פייבר, מיכה קאופמן; נשיא וויקס, ניר זוהר; המשקיע טל ברנוח; ותומר בר זאב, מייסד איירון סורס.

בפגישה עם לוין הם לא נכנסו לפרטי הרפורמה המשפטית, אך הם הציגו בפניו את הסיכונים הכלכליים וההשלכות שלה על המשק הישראלי. בעבר דיווחנו כי אותה קבוצת הייטקיסטים נפגשה גם עם נשיא המדינה ועם בכירים באופוזיציה.