המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, ד"ר גיל לימון, בחן את ההחלטה בדבר הפסקת כהונתם של שלושה נהגי השיירה של ראש הממשלה לאחר כעשרים שנות שירות בתפקיד, זאת בעקבות חשיפת חדשות 12. הוא קבע כי ככל שהדברים נכונים, יש לבטל את ההחלטה להפסקת כהונת הנהגים, שכן שלושת הנהגים הם עדי תביעה בתיק המתנהל בעניינו של ראש הממשלה.

ההנחיה על הפיטורים ניתנה על ידי ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, החתום על הסדר ניגוד עניינים, הכולל מגבלה בנוגע להחלטות הקשורות בעדים או בנאשמים במשפטו של ראש הממשלה. המשנה הבהיר כי יש לבחון את ההתנהלות בהתאם למנגנון הקבוע עבור ניגוד עניינים, במידה ואכן ישנה בקשה לפעול לשינוי תפקידם, בשל האיסור עליו חתום ראש הסגל.

עוד בנושא - סיקור N12

לאור דברים אלו, פנה המשנה ליועצת המשפטית לממשלה למנכ"ל משרד ראש הממשלה ומסר כי ככל שכך הדבר - יש לבטל את ההחלטה להפסקת כהונת הנהגים. המשנה הדגיש במכתבו שככל שמדובר בהחלטות ניהוליות המתקבלות בעניינם של עוברי מדינה המשמשים עדים במשפטו של ראש הממשלה, נדרשת "זהירות והקפדה מיוחדת". זאת על מנת למנוע ולו מראית עין של חשש מפני השפעה ופגיעה בהליך המשפטי המתנהל.

הצעד החריג של פיטורי הנהגים נעשה במסגרת עבודת המטה של לשכת נתניהו, כדי לוודא את נאמנות העובדים. שלושת הנהגים שהודחו עובדים כבר שלושה עשורים בתפקיד, הליך פיטוריהם נעשה ללא שימוע – ולא הוצע להם להמשיך בתפקידם.

"אנחנו משלמים מחיר כבד על כך שהיינו נהגים של בנט ולפיד", טענו הנהגים ומחו על ההחלטה לפטרם. הנהגים סיפרו כי הם נקראו למנהלת משאבי האנוש בשבוע שעבר, והיא הודיעה להם שהחל מהרגע הזה הם לא ימשיכו בעבודתם.

תגובת לשכת ראש הממשלה: בניגוד לטענת המשנה ליועמ"ש, בהסכמי ניגוד העניינים של ראש הסגל כלל לא צורפו השמות של העדים. תפקידה של המחלקה המשפטית לייעץ לעובדי המשרד כדי שלא יכשלו בתפקידם והיא לא התריעה בזמן אמת על בעיה כלשהי, ולא הפנתה את תשומת לב ראש הסגל. בניגוד לשקרים שחוזרים - העובדים לא פוטרו ונשארו במשרד ראש הממשלה.