הקואליציה החליטה להשלים את שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים עד לסיום הכנס הנוכחי של הכנסת, בעוד כשבועיים - כך מסרו הלילה (בין ראשון לשני) ראשי מפלגות הקואליציה, בתום דיון שנמשך שעות. לפי הודעת ראשי הקואליציה, יתר סעיפי הרפורמה יובאו לאישור הכנסת רק במושב הבא. בנוסף, כללה ההודעה קריאה להידברות עם האופוזיציה בזמן הפגרה. מובילי המאבק נגד המהפכה המשפטית: "דורשים מראשי האופוזיציה לנתק כל מגע עם הממשלה, לא לקיים עימה כל הידברות ולהחרים את ההצבעות".

המתווה המלא:

הרוב הנדרש למינוי שופטים בעליון יהיה תמיד 6 מ-11

שני המינויים הראשונים יתבצעו ברוב של 6 בלבד (כלומר, ברוב של חברי הקואליציה בלבד - מינוי פוליטי)

למינוי השופט השלישי יידרש חבר אופוזיציה (חלק מה-6)

למינוי השופט הרביעי ואילך יידרש חבר אופוזיציה ושופט. 

במינוים בבתי המשפט השלום והמחוזי יידרש רוב קבוע של 7 מ-11. 

 

השינוי עליו החליטו ראשי הקואליציה יבוצע על בסיס ההצעה שהוצגה אמש בוועדת חוקה, לפיה הקואליציה תוכל למנות שני שופטי עליון כרצונה, ולאחר מכן תזדקק להסכמה של נציג השופטים ונציג האופוזיציה למינויים נוספים. בכך יבוטל באופן חלקי הווטו של השופטים בוועדה, ונציגי לשכת עורכי הדין יוצאו ממנה. "ההצעה שתובא לאישור תביא לשינוי היסטורי ומהותי בוועדה לבחירת שופטים", נמסר בהודעה. בכל מקרה, למרות ששאר החקיקה נדחית, חוק הנבצרות, חוק דרעי 2 וחוק המתנות ממשיכות להתקדם עד הפגרה.

 

ההודעה כללה גם קריאה להגיע להבנות עם האופוזיציה. "ראשי מפלגות הקואליציה קוראים לאופוזיציה לנצל את תקופת הפגרה שנמשכת כחודש, שבה לא ניתן לקיים את הליכי החקיקה בכנסת, על מנת לקיים הידברות אמיתית לצורך הגעה להבנות ביחס לסעיפי החקיקה שיובאו לאישור לאחר הפגרה. אנו מושיטים יד לכל מי שבאמת חשובה לו אחדות העם והרצון להגיע להסדר מוסכם", נמסר.

מובילי המאבק נגד המהפכה המשפטית הגיבו על ההכרזה: "לא מדובר בריכוך, אלא בהכרזת מלחמה של ממשלת ישראל על אזרחייה ועל הדמוקרטיה הישראלית. החקיקה שהם מנסים להעביר היא הפרק הראשון בהפיכת ישראל לדיקטטורה, שתכניס שופטים מטעם השלטון - שופטים שפוטים, כמו בהונגריה ורוסיה שיבחרו על ידי ממשלת חורבן הבית.

זהו ניסיון שקוף להרדים את המחאה באמצעות מילים יפות על אחדות העם, כשבפועל, מדובר בישראבלוף שיחסל את הדמוקרטיה ויקרע את העם לגזרים. חובה להתנגד לחקיקה המסוכנת הזאת, ואם היא אכן תקודם, אנו דורשים מראשי האופוזיציה לנתק כל מגע עם ממשלת ישראל, לא לקיים עימה כל הידברות ולהחרים את ההצבעות על החוק".

הרפורמה המשפטית - כל מה שצריך לדעת על תכנית לוין

"הצעת רוטמן – פיגוע בבית המשפט העליון"

מוקדם יותר אמש, מארגני המחאה נגד המהפכה המשפטית תקפו את המתווה שהציג יו"ר ועדת החוקה רוטמן - ושהקואליציה החליטה לקדם. "רוטמן מציע לבצע פיגוע בתוך בית המשפט העליון. להכניס לתוכו שופטים שפוטים שמחויבים לשלטון ולא לחוק. הוא עומד לגלות שעם ישראל לא מטומטם כמו שהוא חושב, נעמוד כחומה בצורה מול תכניות הזדון שלו להפוך את ישראל לדיקטטורה".

ועדת החוקה דנה בחלק ה-2 של המהפכה (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
ח"כ רוטמן, שינוי הוועדה - על בסיס הצעתו | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מנגד, חברי כנסת בקואליציה תקפו את הצעתו של רוטמן בטענה שהיא פייסנית מדי. חברת הכנסת טלי גוטליב זעמה בקבוצת הליכוד: "חברים יקרים מה נסגר?? אנחנו מפלגת שלטון ורוטמן מציע מה שבא לו בוועדת חוקה?? אני לא בובה ולא פיון בוועדה הזו. רוטמן ניהל את הוועדה חודשיים ובסופו של דבר נכנע ונחלש באופן מביש".

דודי אמסלם בתגובה למתווה (צילום: טוויטר)
דודי אמסלם בתגובה למתווה | צילום: טוויטר

המהפכה המשפטית - סיקור N12

השר במשרד המשפטים דודי אמסלם הוסיף: "שמחה ידידי, זה לא הזמן להתקפל או לוותר! לא בשביל זה ניצחנו בבחירות - הציבור שבחר בנו מצפה לשינוי מהותי! לא נתמוך בפארסה הזו, נקודה!". גם ח"כ משה סעד תקף את המתווה שהוצע: "לא השתתפתי במשך חודשיים בדיונים הממושכים של ועדת חוקה, כדי לסיים עם מתווה שירוקן למעשה את הרפורמה מתוכן. ההצעה שפורסמה מנציחה את המצב הקיים ומונעת את התיקון לו ייחלנו במערכת המשפט".