בליץ החקיקה ימשיך גם בשבוע הבא: בזמן שעוד קולות של בכירים בליכוד קוראים לראשי המפלגה לפתוח בהידברות - יו"ר ועדת החוקה חוק ומשפט, שמחה רוטמן, צפוי להמשיך את הדיונים בוועדה בקצב שיא. ארבעה מתוך ארבעת ימי הדיונים יעסקו רק במהפכה המשפטית. נדבך נוסף שיתווסף - פסקת ההתגברות ב-61 קולות. כפי שפרסמנו אתמול (חמישי), אחד הנוסחים שרוטמן עומד להציע, הוא כזה שלא יאפשר לשופטים לפסול חוקים בטענה שהם לא חוקתיים, אלא לקבוע שהם סותרים חוקי יסוד ולהחזיר אותם לדיון בכנסת.

גרסה נוספת של פסקת ההתגברות שיעלה רוטמן בפני הוועדה - פסילת חוקים בהרכב מלא של בג"ץ וברוב מיוחס, כפי שאושר בקריאה טרומית ביום רביעי האחרון. הדיונים בוועדה, שיתחילו כבר ביום ראשון בבוקר, צפויים להיות ארוכים וסוערים בדומה לשאר הדיונים שהתקיימו בשבועות האחרונים ועסקו ברפורמה.

אתמול טען ח"כ יולי אדלשטיין שההידברות צריכה לבוא מצד הקואליציה: "דווקא בגלל שאנחנו הרוב ויכולים להעביר כל דבר, המאמץ להידברות צריך להגיע מצידנו", אמר כאן רשת ב'. שעות לאחר מכן הצטרף לדברים שר הכלכלה ניר ברקת, שהתייחס לפגישה עם עשרות בכירים מענף ההייטק שנחשפה ב-N12, ותיאר חרדה גדולה בקרבם.

יולי אדלשטיין, ניר ברקת (צילום: פלאש 90)
"ראשי ההייטק חוששים". בכירי הליכוד שקוראים להידברות | צילום: פלאש 90

"אני מדבר עם ראשי ההיי-טק, הם חוששים ממה שהם רואים", אמר ברקת במהלך ישיבת הממשלה על תקציב המדינה. הוא הוסיף: "זה נושא שיש לו רמת סיכונים לא מבוטלת. כשיושבים למשא ומתן צריך להבין שיש לנו אחריות בקצה".

אתמול שמעו לראשונה חברי הממשלה אזהרות מהצמרת הכלכלית על ההשלכות הכלכליות האפשריות של המהפכה המשפטית. במהלך דיון על התקציב אמרה הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, שירה גרינברג: "אנחנו לא יודעים בשלב הזה כמה המשק הישראלי ייפגע, זה עלול להתגלגל כמו כדור שלג. ההיי-טק הוא יותר מ-50% מהיצוא, אם הוא ייפגע תהיה סכנה של ממש". נגיד בנק ישראל תיאר: "משבר כלכלי עלול לפרוץ ברגע".