מתקרבים לפריצת דרך? חצי יממה לתחילתו של "יום ההתנגדות" למהפכה המשפטית, מתווה הפשרה של המשפטנים אלבשן ופרידמן צובר תאוצה – וזוכה להתייחסות של מובילי החקיקה, שר המשפטים יריב לוין ויו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט שמחה רוטמן. במשך כשלוש שעות נפגשו אחר הצוהריים (רביעי) לוין ורוטמן עם פרופ' יובל אלבשן, גיורא איילנד וגיורא ירון, מנסחי הפשרה הזו יחד עם פרופ' פרידמן. הצוות הציע להם להביא את המתווה לדיון מול האופוזיציה, אך השניים סירבו להתחייב. בבית הנשיא הופתעו מהמתווה: "אין לנו קשר אליו".
במהלך הפגישה עלה נושא שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים שכיום מכהנים בה תשעה חברים – שר המשפטים ושר נוסף, שני חברי כנסת, שני חברי לשכת עורכי הדין ושלושה שופטים בהם נשיאת בית המשפט העליון. ההבדל העיקרי בין התכנית שמקדמים לוין ורוטמן, לבין מתווה פרידמן-אלבשן - הוא שלקואליציה לא תהיה שליטה מוחלטת על מינוי שופטים. לצד זאת, באופן דומה גם במתווה פרידמן-אלבשן לפוליטיקאים תהיה שליטה כמעט מוחלטת על מינויים לבית המשפט העליון.
לפי המתווה החדש, הוועדה לבחירת שופטים תכלול 12 חברים - ארבעה מהקואליציה, ארבעה מהאופוזיציה וארבעה שופטים. השופטים ישתתפו בהצבעות רק ביחס למינויים לשלום ולמחוזי. לעומת זאת, במינויים לעליון כל פעם ייבחרו שני שופטים - אחד בתמיכת הקואליציה ואחד בתמיכת האופוזיציה. לנשיא העליון יהיה וטו על המינוי של הקואליציה, ולשר המשפטים יהיה וטו על המינוי של האופוזיציה. הווטו אפשרי פעם אחת במהלך הקדנציה.
לפי ההצעה הנוכחית של לוין ורוטמן, תהיה שליטה מוחלטת לקואליציה בכל המינויים. יהיו 9 חברים בוועדה - 3 שופטים, נציג אחד לאופוזיציה ו-5 לקואליציה, כאשר יספיק רוב רגיל לבחירת שופטים לכל בתי המשפט. לוין ורוטמן העלו חשש שהשינוי המוצע במתווה לא יאפשר להם להשיג גיוון בבית המשפט העליון "בקצב הרצוי" מבחינתם.
בפגישה הועלה גם מתווה פסקת ההתגברות על פי פשרת אלבשן-פרידמן, שלא מציע פתרון שיאפשר את אישור חוק הגיוס בהתאם לדרישת המפלגות החרדיות. לפי ההצעה החדשה, אם הכנסת "תתגבר" על פסילת חוק ברוב של 61 חברי כנסת הוא ייכנס לתוקף בכנסת הבאה, ואם יהיה רוב של 65 חברי כנסת לפחות - הוא ייכנס לתוקף באופן מיידי. בהצעה של לוין ורוטמן יש פסקת התגברות ברוב של 61 חברי כנסת. לכן, יש הבדל מסוים בין ההצעות, והוא יכול לבוא לידי ביטוי בקואליציה הנוכחית שכוללת 64 חברי כנסת.
הצוות הציע לרוטמן ולוין להביא את המתווה לדיון מול האופוזיציה, ולנקוט "עצירה טקטית" של החקיקה כדי לקיים דיון רציני. לוין ורוטמן לא התחייבו שיקדמו את המתווה והסבירו למה הם נחושים להתקדם. כמו כן, השניים הגדירו את האילוצים שלהם ולמה עליהם להתקדם בחקיקה ולהפסיק את מה שתכננו עד סוף המושב.
בסיום הפגישה הבטיחו רוטמן ולוין שילמדו את המתווה ויחזרו עם תשובה אם הם מעוניינים לקיים דיון נוסף עם הצוות כדי לבחון אפשרויות נוספות. בפגישה עלה גם התסכול של לוין ורוטמן מכך שהאופוזיציה לא מעוניינת, לטענתם, לנהל דיון בשום מתווה פשרה.