N12
פרסומת

הפגישה של שר הביטחון והרמטכ"ל עם מפקדי יחידות המילואים - וכיצד זה משפיע על מקבלי ההחלטות

שר הביטחון והרמטכ"ל ייפגשו עם כמאה מפקדים ממערך המילואים - ויאמרו להם שסרבנות היא קו אדום • על רקע הפגישה, שר התקשורת שלמה קרעי כתב למילואימניקים שלא מעוניינים להגיע "עם ישראל יסתדר בלעדיכם ואתם תלכו לעזאזל" ראש הממשלה גם התבטא בהקשר לכך ואמר: "הסרבנות מאיימת על היסוד הקיומי שלנו"

n12
פורסם:
רה"מ נתניהו, הרמטכ"ל הרצי הלוי וגלנט
רה"מ נתניהו, הרמטכ"ל הרצי הלוי וגלנט | צילום: דובר צה"ל, פלאש 90
הקישור הועתק

הרמטכ"ל הרצי הלוי ושר הביטחון יואב גלנט צפויים להיפגש היום (שלישי) עם כמאה מפקדי יחידות מילואים מכל זרועות צה"ל, במטרה להעביר להם מסר שלפיו סרבנות היא קו אדום. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון והרמטכ"ל מודאגים מהקריאות לסרבנות ואף חוששים מכרסום בהרתעה הישראלית.

בצה"ל מטפלים בזהירות בהצהרות על סרבנות ולא רוצים לנקוט בהדחת אנשי מילואים כי אז, מעריכים בצבא, המחאה רק תגבר ואף עלולה לצאת משליטה. אלופים במטה הכללי מזהירים בפורומים סגורים כי "אם החקיקה תגיע לקריאה שנייה ושלישית, אז עוד לא ראיתם כלום. החשש הוא שההתנגדות והסירוב יתגברו ויתעצמו".

סרבנות חיילי המילואים - סיקור N12

על רקע דברים אלו, אתמול התבטא שר התקשורת שלמה קרעי נגד משרתי המילואים שאינם מעוניינים להגיע וצייץ בחשבון הטוויטר שלו: "לסרבנים המחוצפים, נאמר את מאמר מרדכי לאסתר: 'רווח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר ואת ובית אביך תאבדו'. עם ישראל יסתדר בלעדיכם ואתם תלכו לעזאזל".

פרסומת

גם ראש הממשלה נתניהו גינה את הצהרות הסרבנות של חיילי מילואים, וטען כי "הסרבנות מאיימת על היסוד הקיומי שלנו. גם במאבק ציבורי אין מקום לסרבנות כי אז הנגע הזה יהפוך לשיטה". את הדברים אמר לצד השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר באירוע קריאת מגילה עם לוחמי מג"ב בבית חורון.

נראה כי ראש הממשלה נתניהו קרוב יותר לרצון לבלום את התקדמות החקיקה של המהפכה המשפטית, ונראה כי לגל הסרבנות הייתה השפעה על כך. גורמים בכירים בליכוד טוענים כי ראש הממשלה הבהיר להם שהוא מעוניין בהסכמה, אבל חושש מתגובת שר המשפטים יריב לוין.

רה"מ נתניהו ויריב לוין במליאת הכנסת
רה"מ נתניהו ויריב לוין במליאת הכנסת, ארכיון | צילום: ערוץ הכנסת

עמדת צהל באיו''ש
כוח לוחמי צה"ל מכוון נשקים במחסום בגזרת חברון, אילוסטרציה | צילום: HAZEM BADER/AFP/GettyImages
פרסומת

בתחילת השבוע פרסמו לראשונה ב-N12 שיחת האזהרה שקיים הרמטכ"ל עם נתניהו. בשיחה, שהגיעה על רקע סרבנות של חיילי מילואים להתייצב לשירות, אמר הרמטכ"ל כי בצה"ל מודאגים מהתפשטות הסרבנות בתוך הצבא.