N12
פרסומת

לפיד טען שסיכמו לא להשתתף, גנץ הודיע: "אגיע להפגנה"

יום לאחר שראש האופוזיציה לפיד הודיע כי הוא וגנץ ייעדרו מההפגנה, הפתיע שר הביטחון לשעבר והבהיר כי "זהו לא מרי אזרחי – זו חובה אזרחית" • גנץ קרא לציבור להגיע להפגנה, אך הוסיף: "ללא שלטים מסיתים ולא להיגרר לפרובוקציות"

עמית סגל
פורסם:
גנץ והפגנות בבלפור
גנץ על רקע הפגנות בבלפור | צילום: AP / FLASH 90, יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

יו"ר המחנה הממלכתי חה"כ בני גנץ הודיע היום (חמישי) כי הוא מתכוון להגיע להפגנה המתוכננת נגד הרפורמות במערכת המשפט במוצאי שבת בתל אביב. "במוצאי שבת אגיע להפגנה החשובה בהבימה", הבהיר גנץ – כיממה לאחר שראש האופוזיציה יאיר לפיד הודיע כי הוא סיכם עם גנץ שהשניים ייעדרו ממנה.

המהפכה המשפטית והמחאה - סיקור N12

"הכוונות של הקואליציה ונתניהו לבצע הפיכה משטרית, באופן מהיר ובהול, תוך פגיעה בערכים הבסיסיים ביותר של מגילת העצמאות וסירוב להידברות למען הסכמות רחבות - מסוכנת למדינת ישראל", ציין גנץ בהודעתו.

"הושטנו יד להידברות, והיא עודנה מושטת - אך לא נוותר וניאבק בכל האמצעים החוקיים כדי למנוע את הצעדים הקיצוניים האלו", הוסיף שר הביטחון לשעבר. "אני קורא לכם להגיע במוצ"ש לרחבת הבימה עם דגלי ישראל, לנהוג לפי חוק, ללא שלטים מסיתים, ולא להיגרר לפרובוקציות שרק יפגעו במאבק. זהו לא מרי אזרחי - זו חובה אזרחית".

גם חבר מפלגתו, חה"כ גדי איזנקוט, הודיע בחשבון הפייסבוק שלו: "אהיה בהפגנה במוצ"ש למאבק אין ברירה, שמטרתו הגנת הדמוקרטיה הישראלית". הוא קרא ל"אזרחים מכל הקשת הפוליטית" להגיע אף הם להפגנה. 

מוקדם יותר פנתה יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי למפכ"ל המשטרה קובי שבתאי, ודרשה: "להורות לכל השוטרות והשוטרים בשטח לאפשר את חופש ההפגנה ולהגן על המפגינים מפני פרובוקציות מצד תומכי הממשלה שמעוניינים להתסיס את השטח ולפגוע בהפגנה". היא הדגישה כי "אירועי ההפגנה בשבת שעברה הסתיימו בשקט מופתי, הודות לפעולה אחראית של המשטרה, שידעה להגן על שלומם של המפגינים ולאפשר את זכות המחאה".

יאיר לפיד ובני גנץ
הסיכום שהופר. יאיר לפיד ובני גנץ | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90
פרסומת

הודעות הפוליטיקאים מגיעות לאחר שהמשטרה פרסמה הודעה חריגה לקראת ההפגנות, לפיה מתמונת המודיעין שבידיה עולה חשש להפרות סדר במהלך ההפגנות. "משטרת ישראל תבטיח קיומה של המחאה וזו זכותו של כל אזרח להביע את עמדתו. זו זכות בסיסית של כל אדם במדינה דמוקרטית, אך לצד זאת מתמונת המודיעין עלה חשש להפרות סדר", מסרה המשטרה.

עוד הוסיפה המשטרה: "על מנת שנוכל להבטיח את שלום הציבור ואת קיומה המלא של המחאה, שבה משטרת ישראל וקוראת למארגני המחאה ולמשתתפים לשמור על הסדר ולאפשר את קיומן של המחאות כחוק". השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר השתתף מוקדם יותר בישיבת הערכת המצב שנערכה לקראת ההפגנות המתוכננות.

במשטרה הדגישו כי השוטרים יפעלו לאפשר את קיומן של המחאות של כלל המפגינים - אך היא "לא תאפשר כל הפרה של הסדר הציבורי ולא תאפשר שימוש בסמלים נאציים".

אלפים מפגינים בכיכר הבימה נגד המהפכה המשפטית
אלפים מפגינים בכיכר הבימה נגד הרפורמות במערכת המשפט, בשבוע שעבר | צילום: דובי עופר

גורמים במשטרה אמרו ל-N12 למה הכוונה ב"הפרות סדר" שצוינה בהודעה: "מדובר בחשש שיחסמו כבישים, וחשש שירימו דגלי פלסטין". לפי אותם גורמים, המשטרה מזהה את "החששות" הללו בניטור הרשתות החברתיות. לדבריהם, "אם יהיו מאות בודדים שיפריעו, ויעצרו 20 מהם ותגיע מכתזית - זה מה שיזכרו מההפגנה".

פרסומת

"הדגלים השחורים", אחד מהארגונים שעומדים מאחורי המחאה, האשימו את המשטרה ב"ניסיון מחפיר לעשות דה-לגיטימציה ציבורית למחאה דמוקרטית". מהארגון נמסר: "נראה כי רוחו של העבריין המורשע בן גביר שורה על המשטרה שמנסה לעשות דה-לגיטימציה למחאה דמוקרטית ולצייר אותה כאלימה. אני קוראים לציבור הרחב להגיע ולהפגין נגד ההפיכה המשטרית ולהתעלם לחלוטין משקרי המשטרה, נזכיר למפכ"ל ולדובר המשטרה כי הם עובדים תחת החוק ולמען הציבור והם אינם משרתיו של בן גביר".