המהפכה המשפטית ממשיכה לדהור קדימה וצפויה להגיע לנקודת רתיחה חדשה ביום שני הקרוב – עם תחילת החקיקה והמחאה הצפויה מול משכן הכנסת. הערב (רביעי) פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" כי בליכוד לא מחכים מתכוננים להניע כבר ביום ראשון את השלב הבא במהפכה: רפורמה במחלקה לחקירת שוטרים.

לפי הצעת החוק החדשה של חבר הכנסת משה סעדה (הליכוד), יש לנתק את הקשר בין הפרקליטות למח"ש ולשנות את הכפיפות כך שממנה ראש מח"ש יהיה לא אחר מאשר שר המשפטים. חה"כ סעדה, שכיהן בעברו כסגן ראש מח"ש, טוען כי המשטרה והפרקליטות עובדות פעמים רבות יחד, ולכן בפועל הן מחפות זו על זו – בעיקר כשמדובר בבכירים. על כן, הוא מציע לארגן מבנה חדש שבו המחלקה לחקירת שוטרים תעמוד כגוף עצמאי, נפרד מהפרקליטות.

משה סעדה (צילום: חדשות 12)
חה"כ משה סעדה | צילום: חדשות 12

כיום, בשונה מהרפורמה של סעדה, כשיש חשד נגד שוטר הוא נחקר על ידי המחלקה לחקירת שוטרים – הכפופה לפרקליטות. אך כשיש חשד נגד הפרקליטות, מי שחוקר אותה היא המשטרה הכחולה.

מח"ש, במבנה החדש שמציע סעדה, תוכל לחקור גם את הפרקליטות – אם אכן תהפוך לגוף עצמאי ונפרד שיהיה כפוף לשר המשפטים. עוד מציע חה"כ סעדה שר המשפטים יהיה גם זה שימנה את ראש מח"ש. זאת בניגוד לאופן המינוי כיום, שמתבצע באמצעות וועדה שבראשה עומד פרקליט המדינה.

שר המשפטים יריב לוין מכריז על הרפורמה המשפטית (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
הסמכות למינוי ראש מח"ש תועבר לשר המשפטים | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

כמו המהפכה המשפטית, גם הרפורמה הזו לא עולה יפה בכל חלקי העם. מתנגדי הרפורמה טוענים כי מהפכת מח"ש תוביל לכך שבפרקליטות ובמשטרה יימנעו מלחקור עבירות שחיתות שלטונית, אם אכן שר המשפטים יהיה האמון על מינוי ראש המחלקה לחקירת שוטרים.