התקדמות במגעים לפשרה? בחודש האחרון קבוצת שרים לשעבר, מכל קצוות הקשת הפוליטית גיבשה מתווה לחקיקה. בין המשתתפים שגיבשו את ההצעה, בידיעת הנשיא: יובל שטייניץ, יזהר שי, שי פירון, עיסאווי פריג' ואחרים. התוכנית קיבלה את הסכמתם של גורמים בקואליציה ובאופוזיציה. המתווה הוגש להרצוג, וכותביו טוענים שהוא יכול להוות בסיס לסיכום בין הצדדים.

בתוך כך הבהיר הנשיא הרצוג היום (שישי) כי הוא ממשיך במאמצים להגיע לפשרה. "אמרתי השבוע שהצדדים למחלוקת הקורעת את העם, הם אוהבי העם והמדינה", הדגיש. "אמשיך לעשות כל שביכולתי לטובת הידברות והסכמות בדרך לפתרון השבר העמוק בו אנו נתונים".

הרצוג כתב את הדברים בציוץ בטוויטר, בו גינה את ריסוס כתובת הנאצה על ביתו של שר המשפטים לוין. הוא המשיך והתייחס בהרחבה לקרע בעם: "הימים האלה מאתגרים את האחדות והלכידות הישראלית. שולחן השבת הפך לזירת מאבק, קבוצות וואטסאפ רוויות במסרים של שנאה, חברי נפש הופכים ליריבים. האלימות הפיזית והמילולית שהולכת וגואה מכל עבר, במרחב הציבורי ובזה המקוון מדאיגה את כולנו ומאיימת עלינו".

הנשיא הרצוג מכריז על "מתווה העם" (צילום: לע"מ)
ההצעה הוגשה גם לנשיא הרצוג | צילום: לע"מ

בקואליציה נערכים ליום שאחרי מתווה הנשיא

אתמול חשפנו במהדורה המרכזית כי למרות דחיית מתווה הנשיא, נמשכים המגעים בין הליכוד להרצוג. אם הניסיונות לא יצלחו, בממשלה מתכננים להעביר מתווה חד-צדדי, שיהיה מרוכך ומצומצם יותר. במסגרתו יעבירו עד סוף מושב החורף של הכנסת רק את הסעיף שמשנה את הרכב הוועדה לבחירת שופטים, ייתכן שסעיף נוסף.

עם זאת, גם במתווה החד-צדדי שבוחנת הממשלה נותרו כמה שאלות פתוחות. קיימת מחלוקת בין בכירים בקואליציה לבין שר המשפטים לוין, שהציג עמדה נוקשה יותר. הפערים מתמקדים בשתי סוגיות מרכזיות: הרכב הוועדה לבחירת שופטים והליך מינוי נשיא העליון.