הפערים בתוך הקואליציה ביחס לניהול הוויכוח סביב המהפכה המשפטית ממשיכים לגדול. כפי שטען אמש (ראשון) שר הביטחון יואב גלנט ש"המצב מחייב לדבר ומהר", ובהמשך לסירובו של חה"כ יולי אדלשטיין אמש ב"פגוש את העיתונות" להתחייב שיתמוך במהפכה המשפטית, יש בליכוד יותר ויותר קולות שקוראים להתגמש יותר כדי להגיע לפשרה.

יואב גלנט (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
שר הביטחון יואב גלנט | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

החשש של כמה חברים בליכוד הוא ש"יהיה מאוחר מדי בעוד כמה שבועות", מועד שבו רבים "יעלו על עצים די גבוהים", וזה לא רחוק. בעוד שלושה שבועות מסתיים כנס החורף של הכנסת ועד אז לוין ורוטמן רוצים להעביר את החקיקה, כך שכבר עכשיו אנחנו בימים הרי גורל, ובשבוע דרמטי במיוחד. 

יש שבוע להעביר את החוקים במליאה. שבוע לפני כן, צריכים לדון בחוק בוועדה, מה שמוביל לכך שהשבוע הזה הוא האחרון להגיע להסכמות. נשיא המדינה שהוא פרלמנטר ותיק, פוליטיקאי ותיק ופשרן ותיק, יודע את זה, וכך גם האקדמאים שמקיימים שיחות אצלו, בחסותו ומטעמו, והפוליטיקאים משני הצדדים. מכאן כדאי לעקוב בימים הקרובים אחר האירועים היטב, גם בחסות חג הפורים. 

במקביל לסדקים ולפערים בליכוד, בליץ החקיקה לא באמת עוצר - והקואליציה דווקא מנסה להאיץ את ההליך. בקואליציה שוקלים לאחד מחדש את פרקי המהפכה המשפטית לחוק אחד ולרוץ איתו קדימה, במטרה להשלים את חקיקתו עד סוף כנס החורף, עד סוף החודש.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת הממשלה (צילום: רויטרס)
בנימין נתניהו ויריב לוין, ארכיון | צילום: רויטרס

היתרון מבחינת חברי הקואליציה הוא שבאמצעות איחוד פרקי המהפכה המשפטית חוסכים בהצבעה בקריאות בכנסת, מקיימים את ההליך מהר וחוסכים בביקורת. בכל יום ניתן לראות איך עובר הליך החקיקה וכמה הוא ארוך. יחד עם זאת, יש גם חיסרון לאפשרות ששוקלים בקואליציה לאיחוד הפרקים - עניין שעלול להיתקל בקשיים משפטיים.

ממילא מדברים על משבר חוקתי, ויש חשיבות להוכיח שנעשה הליך סדור, מה גם שמבחינת שר המשפטים לוין החלק האקוטי הוא החלק הראשון, הוועדה למינוי שופטים וכדומה. קושי נוסף במגעים לפשרה מעבר לקושי המהותי, מעבר לחוסר היכולת להגיע להבנות סביב הרכב הוועדה למינוי שופטים, הוא הרצון של לוין הוא שגם אם תהיה פשרה, חברי האופוזיציה יצביעו בעד סעיפי המהפכה המשפטית בכנסת.

המשמעות היא שחברי האופוזיציה שאיתם נעשתה הפשרה יצביעו בעד החקיקה המשפטית, בעד הרפורמה, ובאופוזיציה אומרים שזה לא מה שהם חשבו. "אנחנו מוכנים להוריד את גובה הלהבות, אולי להגיע להסכמות על סדרי דיון, להבנות כלליות, להרים יד בעד - גם אם יהיו פשרות, אך כרגע זה נראה מאוד מרחיק לכת", כך לדבריהם.