פרשת נהגי שיירת ראש הממשלה: שלושת הנהגים שכהונתם הופסקה פנו אתמול (רביעי) במכתב ליועמ"שית בבקשה לחזור לתפקידם, כך פרסמנו הערב ב"המהדורה המרכזית". המכתב, בצירוף פנייה אישית של הנהגים, נשלח לאחר שהבוקר פורסם שהמשנה ליועמ"שית קבע כי יש לבטל את ההחלטה – שכן שלושתם משמשים עדי תביעה בתיק המתנהל בעניינו של ראש הממשלה.

במכתב שהגישו באמצעות עורכת דינם סיגל פעיל נכתב בין היתר כי "לאור הפרסום מהיום לפיו ההחלטה שהתקבלה בעניינם של מרשנו התקבלה שלא כדין ויש לבטלה, מרשינו מבקשים לחזור לעבודתם כבר מחר. מדובר בנהגים ותיקים, מנוסים, שנאמנים לתפקידם ושמבצעים את עבודתם במסירת אין קץ מזה עשרות שנים".

באופן יוצא דופן צירפו הנהגים פנייה אישית שלהם לראש הממשלה, בה כתבו: "אנחנו אוהבים את תפקידנו. כל חיינו אנו עובדים במסירות ובנאמנות למקצוע ולתפקיד ומבקשים בכל לשון של בקשה לחזור לעבודתנו".

פיטורי הנהגים במשרד רה"מ (צילום: חדשות 12)
פניית הנהגים במשרד רה"מ | צילום: חדשות 12

הבוקר פרסמנו כי המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, ד"ר גיל לימון, בחן את ההחלטה בדבר הפסקת כהונתם של שלושה נהגי השיירה של ראש הממשלה לאחר כעשרים שנות שירות בתפקיד, זאת בעקבות חשיפת חדשות 12. הוא קבע כי ככל שהדברים נכונים, יש לבטל את ההחלטה להפסקת כהונת הנהגים, שכן שלושת הנהגים הם עדי תביעה בתיק המתנהל בעניינו של ראש הממשלה.

עוד בנושא - סיקור N12

ההנחיה על הפיטורים ניתנה על ידי ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, החתום על הסדר ניגוד עניינים, הכולל מגבלה בנוגע להחלטות הקשורות בעדים או בנאשמים במשפטו של ראש הממשלה. המשנה הבהיר כי יש לבחון את ההתנהלות בהתאם למנגנון הקבוע עבור ניגוד עניינים, במידה ואכן ישנה בקשה לפעול לשינוי תפקידם, בשל האיסור עליו חתום ראש הסגל. בלשכת ראש הממשלה טענו בתגובה כי בניגוד לטענת המשנה ליועמ"ש, בהסכמי ניגוד העניינים של ראש הסגל כלל לא צורפו השמות של העדים.

הצעד החריג של פיטורי הנהגים נעשה במסגרת עבודת המטה של לשכת נתניהו, כדי לוודא את נאמנות העובדים. שלושת הנהגים שהודחו עובדים כבר שלושה עשורים בתפקיד, הליך פיטוריהם נעשה ללא שימוע – ולא הוצע להם להמשיך בתפקידם.

"אנחנו משלמים מחיר כבד על כך שהיינו נהגים של בנט ולפיד", טענו הנהגים ומחו על ההחלטה לפטרםהנהגים סיפרו כי הם נקראו למנהלת משאבי האנוש בשבוע שעבר, והיא הודיעה להם שהחל מהרגע הזה הם לא ימשיכו בעבודתם.