בגלל שצחקה עם הנשיא הרצוג: ראשת ממשלת תוניסיה, נג'לא בודן רמדאן, וראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאתי, נמצאים תחת מתקפה במדינותיהם ובעולם הערבי - לאחר שתועדו אתמול (שני) בקרבתו של הנשיא יצחק הרצוג בוועידת האקלים המתקיימת בשארם א-שיח'. הרצוג ורמדאן שוחחו ביניהם וחייכו, בעוד שמיקאתי הלבנוני תועד צוחק גם הוא מהשיחה בין השניים - מה שעורר כעס גדול. "החיוך הזה הוא חטא! מקווה שלא הזמנת אותו לבקר בתוניסיה", תקף עיתונאי אל-מיאדין, עיתון לבנוני המזוהה עם החיזבאללה, את רמדאן.

הנשיא הרצוג מחייך אל ראש ממשלת תוניסיה
הנשיא הרצוג מחייך אל ראש ממשלת תוניסיה נג'לא בודן רמדאן

"הפאדיחה של רמדאן עם הנשיא הישראלי", צחוקים, דיבורים וחיוכים", "אש בשדה קוצים" - אלו רק חלק מהכותרות ברשתות החברתיות וברשתות הערביות בעקבות התיעוד של הנשיא הרצוג וראש ממשלת תוניסיה מדברים ומחייכים. גולשים מהעולם הערבי הגיבו לסרטון - והעלו "חשש" שהשיחה התמימה עשויה להוביל לנורמליזציה בין המדינות. "נורמליזציה בין תוניסיה לישראל? האם קייס סעיד (נשיא תוניסיה) יחשיב זאת כבגידה?" צייץ פוליטיקאי אלג'ירי.

מבית הנשיא נמסר בתגובה: "במסגרת צילום תמונת המנהיגים המשותפת שהתקיימה אתמול בוועידת האקלים במצרים, פנה נשיא המדינה אל המנהיגים שעמדו לצידו והציג עצמו בנימוס כמקובל. ביחס לראש ממשלת תוניסיה וראש ממשלת לבנון שעמדו בקרבתו, משהציגו עצמם זה לזה, הובן בין המנהיגים כי לא יוכלו לשוחח. בכך מסתכם השיח בין שלושת המנהיגים".

גולש נוסף כתב: "איך לתפוס גנב: חיוכים ואהבה בין ראשת ממשלת תוניסיה לבין הנשיא הישראלי יצחק הרצוג במהלך ועידת האקלים העולמית בשארם א-שיח'. קריצה לקייס סעיד", צייץ - עם עקיצה לנשיא תוניסיה שאמר בעבר פעמים רבות כי "נורמליזציה עם ישראל היא בגידה".

ראש ממשלת תוניסיה נג'לא בודן רמדאן (צילום: AP)
ראש ממשלת תוניסיה נג'לא בודן רמדאן | צילום: AP

אך לא רק רמדאן נמצאת תחת מתקפה. בתיעוד מופיע גם ראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאתי, שאמנם לא תועד משוחח ישירות עם הרצוג, אך כן היה נראה משועשע ומחויך מהשיחה בין הרצוג לרמדאן התוניסאית. "עם מי מיקאתי מדבר וצוחק? מה הוא אמר?", תהה עיתונאי לבנוני.

בעקבות הסערה, משרד החוץ בתוניסיה מיהר להגיב - והכחיש אפשרות של נורמליזציה בין המדינות: "כל מה שנכתב ברשתות אינו אמת. אנחנו לא מדברים עם ישראל, אין דו-שיח בין המדינות ומי שפרסם את הדברים הללו עשה זאת במטרה להזיק לתוניסיה ולצייר תמונה שגויה שלפיה תוניסיה משנה את עמדתה בנוגע לתמיכה בפלסטינים".