באופן מפתיע, בש"ס השמיעו ביקורת נגד המהלך שלפיו שניים מחברי המפלגה יכהנו ברוטציה במשרד הרווחה, כך פרסמנו אמש (רביעי) ב"המהדורה המרכזית". במשרד, יכהן יעקב מרגי כשר הרווחה, יואב בן צור כשר במשרד הרווחה - ובאמצע הקדנציה יתחלפו בתפקידים. כמו כן, יו"ר המפלגה אריה דרעי - יכהן בשני תפקידים גדולים במקביל: משרד הפנים והבריאות.
כעת, נשאלת השאלה בתוך המפלגה - מדוע דרעי לא ממנה אחד מהשניים לשר באחד ממשרדיו? דרעי אינו מעוניין למנות שר באחד מהמשרדים - שיהיה שווה לו ברמתו ואף אולי יראו בו כשר בפועל. לכן, הוא העדיף לשלוח את השניים למשרד אחר, ושיכהנו בו ברוטציה. חברי הכנסת בש"ס לא מתלהבים מהנושא, והיחיד שאכן יכול להיות מרוצה - הוא שר הדתות המיועד מיכאל מלכיאלי מהדור הצעיר ששודרג בתפקיד. מדובר במשרד מאוד חשוב בעולם הפנימי של ש"ס, ויעמוד לצידו יהודה אבידן איש וותיק מהמפלגה.
שלשום בתום פיליבסטר ארוך, אישרה מליאת הכנסת את "חוק דרעי-סמוטריץ'" שיכשיר את אריה דרעי לכהן כשר - למרות הרשעתו בפלילים. החוק, שעבר ברוב של 63 מול 54, הוא מיזוג בין שתי הצעות חוק שונות. הראשונה קובעת כי הגבלת הכשירות למינוי אדם לשר בשל הרשעתו בעבירה תתקיים רק אם אותו אדם נידון לעונש מאסר בפועל.
ההצעה השנייה קובעת כי בנוסף לשר הממונה על משרד, הממשלה רשאית למנות באישור הכנסת שר נוסף במשרד, כך שבאותו משרד יכהנו בו זמנית שני שרים. השר הנוסף אמור להיות השר האחראי על תחומי הפעילות שנמסרו לו, אך לצד זאת הוא אמור לפעול בכפוף לשר הממונה.
לאחר אישור החוק, בג"ץ הוציא צו על תנאי בעתירה נגד מינויו של דעי לשר ונגד התיקון בחוק. הצו מורה למדינה לנמק מדוע חוק דרעי חל באופן רטרואקטיבי, כלומר מהכנסת הנוכחית, ומדוע מינויו של דרעי סביר. ובשבוע הבא, העתירה נגד המינוי תידון בהרכב מורחב - של 11 שופטי בית המשפט העליון.