כספי הפיצויים ש"נתקעו": לאחר שההחלטה על מתן הפיצוי הכספי לתושבי העוטף עברה את כל האישורים הרלוונטיים באוצר וברשויות המקומיות, היום (שני) התברר שהכסף "נתקע" כשהגיע לאישור ועדת ההסכמות האחראית בתקופת בחירות. התושבים מאשימים בכך את הקואליציה והאופוזיציה, שלא מצליחות להגיע להחלטה בנושא ולשחרר את כספי הפיצויים המגיעים לתושבי העוטף, העומדים על 460 שקלים ליום עבודה.

בתחילת אוגוסט נפגש שר האוצר אביגדור ליברמן עם ראשי הרשויות בדרום על מנת להביע בפניהם את הערכתו, והכריז על מתן כספים לעוטף בעקבות המבצע: "מה שסיכמנו זה שנפעל לא רק ברוח ההחלטות הקודמות, אלא גם עבור אלו שנעדרו ממקומות עבודה בטווח עד 40 ק"מ, במקום 7 ק"מ, עם פיצוי מלא מהיום הראשון".

מבצע עלות השחר: פגיעה ישירה בבית באשכול (צילום: ידידיה הרוש, TPS)
פגיעה ישירה בבית באשכול במבצע "עלות השחר" | צילום: ידידיה הרוש, TPS

״חברי הליכוד מעכבים את הדיונים״

יו״ר הקואליציה בועז טופורובסקי, שעומד בראשות ועדת ההסכמות יחד עם חבר הכנסת יריב לוין, מאשים את האופוזציה במצב הקיים. "במקום לקדם חבילה רחבה של חוקים המיטיבים עם קבוצות שונות בציבור הישראלי, שוב בוחרים חברי האופוזיציה לעשות פוליטיקה קטנה, והפעם מי שמשלם ביוקר הם תושבי הדרום ועוטף עזה. קיימת רשימה ארוכה של נושאים תקציביים שבוודאות ישפרו את חיי התושבים, אך חברי הליכוד מונעים זאת מהם ומעכבים דיונים דחופים בוועדת הסכמות ובוועדות השונות בכנסת". 

מהאופוזיציה נמסר:"נתנו אישור לוועדת כספים להתכנס בנושא מס רכוש בעקבות מבצע עלות השחר. כלומר אין מניעה מבחינתנו". 

מבצע "עלות השחר" ברצועת עזה גרר שורת הגבלות לאזרחים בעורף, בהן הגבלת התקהלות של 10 אנשים בשטח פתוח ביישובי עוטף עזה, ומקומות עבודה שהיו פתוחים רק אם יש מרחב מוגן בסמוך. ההנחיות המיוחדות של פיקוד העורף אף הוארכו מעת לעת, והגיעו עד ליישובים בטווח של כ-80 ק"מ מהרצועה.