האמירה מהכתב והביקורת: ראש הממשלה נפתלי בנט נפגש היום (ראשון) עם שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן. במהלך ההצהרות של השניים לקראת "פסגת הנגב", בנט דיבר על הפלסטינים ב"גדה המערבית".

מניתוח הסרטון ממסיבת העיתונאים עולה כי בנט הקריא את הדברים מהכתב. בלינקן, שהתחמק מהשאלה אם משמרות המהפכה הן ארגון טרור, ביקש "למנוע את אלימות המתנחלים" לקראת חודש רמדאן.

ב-2018 תקף בנט את לפיד שהשתמש באותו הביטוי: "זה ביטוי שלא הומצא על ידי אנשים ציוניים. בקעת הירדן זה ספח של רבת עמון? זה יהודה ושומרון, זה ארץ ישראל. אנחנו נמשיך להגיד את האמת, לעולם לא נתחפש". 

בימין מיהרו לתקוף את השימוש של בנט במונח "הגדה המערבית". יגאל דילמוני, מנכ"ל מועצת יש"ע, אמר: "התבטאות כזו היא התדרדרות ערכית נוספת של הממשלה. זה מתווסף להקפאת הבנייה והפניית הגב להתיישבות. ממשלה כזו צריכה ללכת הביתה".

גם חברי כנסת מהימין מיהרו לגנות את המינוח. עמיחי שיקלי, עדיין ממפלגת "ימינה", תקף: "מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחיקוך, לא מפתיע שמי שהקים ממשלת שמאל עם מרצ והתנועה האיסלאמית מאמץ בסופו של דבר את הטרמינולגיה של שלום עכשיו".

"כמה לא מפתיע שאמירה כזו מגיעה ממי שחבר לתומכי טרור ולמפלגות אנטי ציוניות", טען ח"כ אופיר סופר מהציונות הדתית. "מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר מוחק את האידיאולוגיה שלו. אמירה מסוכנת מאוד לעתיד יהודה ושומרון" ח"כ שמחה רוטמן, גם הוא מהציונות הדתית, התריע: "המהפך הושלם. ימינה הפכה למפלגת שמאל, כולל השימוש במונחים מהונדסי התודעה. תם הטקס".

השר לשעבר אריה דרעי אמר: "ההגדרה של בנט לחברון עיר האבות, לשילה הקדומה, להר גריזים ולהר עיבל, לקבר רחל ולסוסיא הקדומה בשם הגדה המערבית מלמדת על עומק השבר אבדן הדרך ואיבוד העשתונות. כי נמכרנו אני ועמי".

לפיד ובלינקן (צילום: שלומי אמסלם, לע"מ)
לפיד ובלינקן | צילום: שלומי אמסלם, לע"מ

גם שרת הפנים איילת שקד הגיבה על הטעות של בנט. בריאיון ל-103FM אמרה: "אני מעריכה שזה טעות, רה"מ תמיד הקפיד ומקפיד להגיד יו"ש. מעריכה שבאנגלית זו לא הייתה הכוונה".

מלשכת ראש הממשלה נמסר: "בדרך כלל ראש הממשלה משתמש במינוח 'יהודה ושומרון', גם בעברית וגם באנגלית. זו התבטאות מקרית, ואין לייחס לה שום משמעות מיוחדת".