N12
פרסומת

בנט מבהיר: "כל ההחלטות על הר הבית יתקבלו ע"י הממשלה – ולא מתוך לחצים פוליטיים"

בעוד שרע"ם ממשיכה בחרם על הקואליציה, רה"מ נפתלי בנט הבהיר כי לא נעשה כל שינוי בהר הבית: "ריבונות ישראל נשמרת" • שלשום בנט אמר דברים דומים ושלח מסר למנסור עבאס, שדורש שישראל וירדן יגיעו להבנות בנושא • סוגיית הר הבית היא מרכז המחלוקת בין רע"ם לממשלה

ירון אברהם
פורסם:
מנסור עבאס במליאת הכנסת - דיוני התקציב
יו"ר רע"ם מנסור עבאס בכנסת, ארכיון | צילום: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ/דני שם טוב, דוברות הכנסת
הקישור הועתק

המשבר הפוליטי נמשך? ראש הממשלה נפתלי בנט הבהיר הבוקר (שלישי) כי אין שינוי במצב בהר הבית: "כל ההחלטות יתקבלו על ידי הממשלה ולא מתוך לחצים של גורמים זרים או פוליטיים". הוא הוסיף כי "ריבונות ישראל נשמרת". שלשום רה"מ אמר דברים דומים בישיבת הממשלה – ושלח מסר ליו"ר רע"ם מנסור עבאס, שדרש שישראל וירדן יגיעו להבנות בנושא הר הבית. סוגיית הר הבית היא מרכז המחלוקת בין הקואליציה לרע"ם, שבעקבות הדברים הקפיאה את חברותה בקואליציה.

"מדובר על אירוע מלפני כחודש וחצי", מסר בנט על הדיווחים לפיהם חל שינוי בהר הבית בשל לחצים פוליטיים. "אכן, לפני כחודש וחצי נתקבלה פנייה ירדנית להגדלת תקני הווקף בהר הבית ב-50 תקנים, אך ישראל לא מצאה לנכון להיענות לבקשה. בפועל: סולקו מההר 6 שומרי ווקף תומכי חמאס, ואוישו 12 אנשי ווקף חדשים במסגרת התקנים הקיימים, ללא הגדלת תקנים".

ראש הממשלה נפתלי בנט בישיבת ממשלה
ראש הממשלה נפתלי בנט, ארכיון | צילום: חיים צח, לע"מ

הוא הוסיף כי "אין כל שינוי או התפתחות חדשה במצב בהר הבית - ריבונות ישראל נשמרת. כל ההחלטות בהר הבית יתקבלו על ידי ממשלת ישראל מתוך שיקולי ריבונות, חופש דת וביטחון, ולא מתוך לחצים של גורמים זרים או גורמים פוליטיים".

בתוך כך, ראש הממשלה בנט שלח שלשום מסר ליו"ר רע"ם עבאס, שאמר אמש שעמדת מפלגתו תוכתב לפי ההבנות בן ישראל לירדן:  "כל ההחלטות ביחס להר הבית ולירושלים יתקבלו על ידי ממשלת ישראל". הוא הוסיף כי "ישראל תמשיך לשמור על יחס מכבד לבני כל הדתות בירושלים".

עימותים בהר הבית
עימותים בהר הבית, ארכיון | צילום: reuters
פרסומת

עבאס אמר בראשון כי מה שיכתיב את עמדת מפלגתו בנוגע למסגד אל-אקצא ולהישארותה בקואליציה, הן ההבנות שיושגו בין ירדן לישראל בוועדה המשותפת של שתי המדינות. על כך שעמדת המפלגה תלויה בהבנות בין ירדן לישראל כתב עבאס בפוסט בשפה הערבית שפרסם בפייסבוק. לדבריו, הוא הודיע על כך לראש הממשלה בנט ולראש הממשלה החליפי יאיר לפיד.

בשבוע שעבר פרסמנו כי גורמים במועצת השורא ניסו לקדם החלטה שתחייב את רע"ם להכריז על פרישה מידית מהקואליציה, זאת בעקבות התבטאויות של שרת הפנים איילת שקד וחברי הכנסת ניר אורבך ויום טוב כלפון בנוגע לכניסת יהודים למתחם הר הבית. העימותים שפרצו ביום חמישי בין מתפללים במסגד אל-אקצא לשוטרים גם כן עוררו תרעומת במועצת השורא, דבר שנותן רוח גבית לפלג שקורא למפלגה לפרוש מהקואליציה.