ראש האופוזיציה בנימין נתניהו תקף היום (ראשון) את שר החוץ יאיר לפיד ברשתות החברתיות, וכתב כי התנגד לחיפושי הגז בזמן שהיה באופוזיציה. "לא מדובר בטענות אמיתיות אלא בפופוליזם ופוליטיקה קטנה", הבהיר נתניהו. לפיד לא נשאר חייב, והגיב: "אפילו במונחים המאוד מופרעים שלו, הציוץ של ביבי הוא חרפה".

נתניהו תקף בפוסט שפרסם ברשתות החברתיות, שאליו צירף קטע בתוך פודקאסט שבו שוחח לפיד עם העיתונאי בן דרור ימיני. "אני מפחד מהגז", אמר לפיד בקטע המצורף שהוקלט לפני כמה שנים. "הדבר הזה הוא חלק מההרס של העולם הערבי. יש משהו מנוון בכלכלה שלא תלויה במשהו שלא עשית שום דבר בשבילו", אמר לפיד באותו קטע.

"יאיר לפיד כל כך התנגד למאמצים שלנו להוציא את הגז מהמים", כתב נתניהו. "היו עוד ימים שבהם ניסיתי להבין מדוע הם מתנגדים למהלך כל כך הכרחי. היום כבר כולם מבינים שלא מדובר בטענות אמיתיות אלא בפופוליזם ופוליטיקה קטנה", הוסיף.

חילופי המהלומות הפוליטיים האלו הגיעו לאחר שבשבוע שעבר חתמו ישראל, מצרים והאיחוד האירופי על מזכר הבנות היסטורי שעוסק בקידום יצוא של גז טבעי מישראל – דרך הנזלתו במצרים – לאירופה. "נסייע לאירופה בגיוון מקורות האנרגיה, עד כמה שהנסיבות שבהן זה קורה מצערות אותנו", אמרה השרה קארין אלהרר בהתייחסה למה שגרם לאיחוד האירופי מלכתחילה לפנות לישראל בבקשה שתייצא גז. האירופים סובלים ממחסור, והוא עתיד להחריף בשל הסנקציות שהוטלו על רוסיה בעקבות הפלישה לאוקראינה.

"אפילו במונחים המאוד מופרעים שלו, הציוץ של ביבי הוא חרפה", השיב לפיד בפוסט משלו ברשתות החברתיות. "הוא לקח פודקאסט רציני של שעה וחצי שעשיתי עם בן דרור ימיני, חתך 30 שניות מפה ומשם והוסיף כותרות מעליבות. אי אפשר להאמין שהשרלטן הזה היה פעם ראש ממשלה בישראל".

לפיד הוסיף כי "בעניין הגז, ברכות לקארין אלהרר (שרת האנרגיה הנוכחית) שעושה את כל המהפיכות שנתקעו בתקופתו". ראש האופוזיציה ענה שוב, וצרף כותרות מהתקשורת שבהן לפיד התחייב להקפיא את העבודות בקידוח לווייתן ואלהרר עצרה את חיפושי הגז החדשים. " לפיד, מי השרלטן?", הוסיף נתניהו.

אלהרר הבהירה בציוץ כי בניגוד למה שטען נתניהו, העבודות בלויתן מעולם לא הופסקו. למעשה, כאשר הכריזה השרה בדצמבר 2021 הכרזה אשר תוארה כעצירת שוק האנרגיה, מדובר היה בהקפאת מכרז הזיכיונות הרביעי עד לסיכום דיונים בנושא, שהיו אמורים להיערך בסתיו. זאת כדי לקדם אנרגיות מתחדשות; החלטה, אשר בשיאו של משבר אנרגיה עולמי (עוד לפני המלחמה באוקראינה) זכתה לביקורת רבה.