יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' התראיין היום (ראשון) ל"מהדורה ראשונה" וטען כי הוא עושה הכול להקים ממשלה חלופית בראשות נתניהו עוד בכנסת הזו. "אני מוכן לעשות הנשמה מלאכותית לאיילת שקד וליריביי בימינה כדי שתקום ממשלה שתשרת את אזרחי ישראל בלי לגרור אותנו לבחירות מיותרות", אמר. 

לאחר הסערה הבוקר בעקבות דבריו של חה"כ דודי אמסלם מהליכוד על ישיבה אפשרית עם רע"ם, אמר סמוטריץ': "דודי הוא חבר ואח. אני חולק עליו בעניין הזה. אסור בשום פנים ואופן שמפלגה תומכת טרור, אנטי ציונית, מפלגה איסלאמיסטית קיצונית תצטרף".

ישראל בדרך לבחירות - הזירה הפוליטית

"המסכה ירדה מהפנים של עבאס בשבועת האחרונים, כל הניסיון לעטוף את זה באיזה מלל אזרחי שקרי... הכול התגלה בשבועות האחרונים. אנחנו לא יושבים עם תומכי טרור בקואליציה. לא מתחת ל-61, לא מעל ל-61. אני בהחלט שמח על הזכות שהייתה לנו לזהות המון המון תהליכים מספיק מוקדם. אנחנו היינו הראשונים שזיהינו שבנט הולך לשמאל עוד לפני הבחירות. נפרדנו ממנו וניסינו לומר את זה בקול גדול עוד לפני הבחירות".

ח"כ איתמר בן גביר בצעדת הדגלים בכיכר ספרא (צילום: אלישיב רקובסקי, TPS)
סמוטריץ' על בן-גביר: "שחקן נשמה. בצדק קונה את הפופולאריות שלו" | צילום: אלישיב רקובסקי, TPS

שאלנו את סמוטריץ' אם בעבר הליכוד ביקש להתגמש ולהיכנס לממשלה עם עבאס: "זיהינו את הסכנה הגדולה למדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, הישענות על תומכי טרור. עמדנו בפרץ כמו צוק איתן. ברוך השם הצלחנו לבלום את זה ואני שמח על זה. ממני לא היה ניסיון, הבהרתי מהיום הראשון, אנחנו למדנו את השורשים וההיסטוריה להבין מי זה באמת רע"ם עוד הרבה לפני הבחירות כי הפלירטוטים היו עוד קודם מכל הכיוונים. השקענו בזה המון כסף והמון זמן, הבנו את השקר שבאותה מדיניות הסתרה. הצבנו קו שחור ומנענו מהימין לעשות את האיוולת הנוראה הזו, ואנחנו נעמוד שם גדולים, חזקים, נחושים כדי למנוע את הטעויות האלה".

על ריצה משותפת עם בן-גביר שנהנה מפופולאריות רבה אמר סמוטריץ': "מנהל טוב תמיד אוהב צוות חזק ואני גאה בכל אחד ואחת ברשימה של הציונות הדתית. איתמר הוא באמת שחקן טוב, חזק, שחקן נשמה, ובצדק קונה את הפופולאריות שלו". על האפשרות שבן-גביר יבקש להיות ראשון ברשימת הציונות הדתית, השיב: "נסתדר, אנחנו חברים טובים ועובדים יפה ביחד, נרוץ בע"ה ביחד בבחירות הקרובות באמת כעמוד השדרה, המצפן של המחנה הלאומי כולו. מקווה שנשיג 61, ו-62 ו-65 מנדטים ונהיה בתוך המחנה עמוד שדרה ערכי, אידאולוגי, שלא שוכח את הערכים והדרך ולא מתבלבל".

על האפשרות להקים ממשלת ימין באמצעות הזזת נתניהו מתפקידו כיו"ר הליכוד, השיב סמוטריץ': "אני לא קובע לליכוד מי יעמוד בראש, הליכוד היא מפלגת השלטון, המפלגה הגדולה ביותר של מחנה הלאומי, נתניהו עומד בראש הליכוד וזוכה לפופולאריות רבה, 30, 35 מנדטים, המנהיג הפוליטי החזק ביותר שנהנה לתמיכה הרבה ביותר במדינת ישראל. אני מקווה שבבחירות האלה יתברר לכולם שזה הדבר הנכון".

אלי אבידר מודיע על התפטרותו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
חה"כ אלי אבידר: "מאוד מקווה שלא יחזיקו את החוק הזה כקלף מיקוח. אל תשחקו באמונם של בוחרינו" | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"הדבר הקריטי – לא צריך ללכת לבחירות", הוסיף יו"ר הציונות הדתית. "לפיד אופורטוניסט שגורר את כולם למערכת בחירות, והשאלה עכשיו אם אנשים יבינו שאנחנו משרתים את עם ישראל ולא את האינטרסים האישיים שלנו וימנעו בחירות. אפשר להקים ממשלת ימין. אני פועל ואני אפעל". ויש לזה סיכוי? "חד-משמעית. בעוד חודשיים מאות אלפי בתי אב לא יוכלו לקנות עוף ובשר, אלה לא סיסמאות. איראן שדוהרת לגרעין זו לא סיסמה, המשבר הכלכלי וגל עליות המחירים זה לא סיסמה. בשנייה שבה אנשים ישימו את כל העניינים האישיים, המשקעים, העלבונות, והכעסים בצד, ויזכרו שיש מדינה לנהל ושיש אתגרים שצריך להפשיל שרוולים ולהסתער אליהם..."

"אנחנו באנו לעבוד בשביל האזרחים, אפשר להקים היום ממשלת ימין חזקה בראשות נתניהו. זה מאוד קל, רק החלטה שאנחנו מתעסקים במה טוב לאזרחים ולמדינה. בחירות הן הדבר הכי טוב לי. אנחנו גדולים ומתחזקים, נפטרים כנראה מהיריבים שלנו בתוך המערכת הפוליטית. אני מוכן לעשות הנשמה מלאכותית לאיילת שקד וליריביי בימינה כדי שתקום ממשלה שתשרת את אזרחי ישראל בלי לגרור אותנו לבחירות מיותרות".

במקביל לריאיון עם סמוטריץ', ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את "חוק הנאשם", למרות הסתייגות הייעוץ המשפטי. ח"כים קראו להעברת החוק מיד, ובהם אלי אבידר שצייץ: "מאוד מקווה שלא יחזיקו את החוק הזה כקלף מיקוח. אל תשחקו באמונם של בוחרינו. יש להביא את החוק להצבעה ראשונה בהקדם, ללא עיכוב. זה הזמן להוציא את המדינה מהטרלול".

חה"כ גבי לסקי ממרצ, הוסיפה: "הצעות החוק של אבידר ושלי אושרו בועדת השרים לחקיקה. כדי לשמור על הדמוקרטיה צריכים לחוקק את המובן מאליו, שנאשם בפלילים לא יוכל לכהן כראש הממשלה. חוק יסוד הכנסת מגביל את האפשרות להיבחר לכנסת, כך לדוגמה, כשמועמד מסית לגזענות וזאת ללא כתב אישום, חקירה או הרשעה".