יו"ר ש"ס אריה דרעי הגיש הבוקר (ראשון) את התפטרותו מהכנסת במסגרת הסדר הטיעון שעליו חתם עם הפרקליטות. במסגרת ההסדר, שפרטיו פורסמו ב-N12, הוסכם כי דרעי יתפטר מהכנסת ובתמורה סעיף עבירות המס שבו נחשד ירוכך והוא לא ירצה עונש מאסר או עבודות שירות.

ההתפטרות תיכנס לתוקף 48 שעות מרגע הגשת המכתב ליו"ר הכנסת ואינה טעונה אישור. התפטרותו של דרעי נועדה לאפשר לו להיבחר לכנסת הבא, שכן האם היה נשאר חבר כנסת – הוא היה עומד בפניו דיון משפטי בשאלה אם יש להטיל עליו קלון בגין מעשיו.

מכיוון שדרעי לא ירצה עונש מאסר או עבודות שירות לפי הסדר הטיעון הדיון על הקלון יתבטל, וכך הוא יוכל להיבחר לכנסת הבאה וגם להמשיך לעמוד בראשות ש"ס. מלבד להתפטרות, שר הפנים לשעבר יודה במסגרת הסדר הטיעון בביצוע שתי עבירות מס וישלם קנס של 180 אלף שקל. במכתב ההתפטרות שהגיש השר לשעבר דרעי ליו"ר הכנסת הוא הוסיף כי הוא מוותר על הכספים וההטבות שהגיעו לו כח"כ.

//img.mako.co.il/2022/01/23/derilettercg.jpg

העבירות שהובילו להתפטרות

העבירות המיוחסות לדרעי נוגעות לשלושה מקרים שונים. הראשון הוא עסקת נדל"ן משנת 2013, שבמסגרתה מכר דרעי לאחיו, שלמה, נכס בשכונת גבעת שאול בירושלים. על פי כתב האישום, במסגרת העסקה הועברו דיווחים כוזבים לרשויות מיסוי המקרקעין.

עבירה נוספת נוגעת להכנסות מקרן ההשקעות האמריקנית "גרין אושן", ששילמה לשר לשעבר דרעי עמלה בגין גיוס משקיע לקרן. על פי כתב האישום, מאז ינואר 2013, עת חזר דרעי לחיים הפוליטיים, הוא הורה לקרן ההשקעות להעביר את העמלות לאחיו שלמה. כך שולמו לשלמה דרעי כ-630 אלף שקלים כנגד חשבוניות "ייעוץ" כוזבות לכאורה שהפיק משרדו של דרעי האח.

המקרה השלישי עוסק בהכנסות מחברת בת של "אגד" ומאיש העסקים משה הבא. דרעי העניק למיזם משותף של הבא ואגד שירותי ייעוץ ושיווק בשנת 2012, ועל פי החשד ביקש לקבל את שכרו בדמות תרומה בגובה 180 אלף שקלים שתשולם לעמותת כרמי העיר. העמותה שייכת למקורבו של דרעי, יהודה אזרד.