N12
פרסומת

כך פספס ביממה מנסור עבאס את תפקיד ממלא מקום הנשיא

הנסיעה ההיסטורית של הרצוג לירדן - יחד עם ביקורו של יו"ר הכנסת בחו"ל - העלו את השאלה מי יחליף אותם זמנית • יו"ר רע"ם, חה"כ מנסור עבאס, היה יכול לעשות זאת - אך בתוך זמן קצר התברר כי כהונתו כממלא מקום פגה כבר • בזמן ביקורו של הרצוג, יחליף אותו ואת מיקי לוי חה"כ צבי האוזר: כך התקבלה ההחלטה

עמית סגל
פורסם:
מנסור עבאס
צילום: AP, AP
הקישור הועתק

פספס את תפקיד האזרח מספר 1 - ולו לזמן קצר - בגלל שעות ספורות: הנשיא יצחק הרצוג הודיע היום (שלישי) כי יבקר מחר ברבת עמון את המלך עבדאללה. בפעם הראשונה זה 15 שנה הביקור פומבי ומתפרסם עוד לפני סיומו, והנסיעה שלו העלתה את השאלה מי ימלא את מקומו.

את מקומו של הנשיא ממלא יו"ר הכנסת, חה"כ מיקי לוי, אבל גם הוא נמצא בחו"ל ויחזור רק בשבוע הבא. ללוי מונו שני ממלאי מקום - חה"כ צבי האוזר מתקווה חדשה וחה"כ מנסור עבאס, יו"ר רע"ם.

לכאורה עמד עבאס בפני האפשרות למלא את מקומם של הרצוג ולוי, אך מתברר כי כהונתו של עבאס כממלא מקומו של לוי פגה אתמול - עוד לפני טיסתו של הרצוג לירדן. על פי המסמך שנוסח כבר לפני שבועיים, לקראת נסיעתו של מיקי לוי לארה"ב, עבאס הוא ממלא המקום עד 27.3 ולאחריו האוזר, שמחר ימלא את מקומם של השניים.

ביקור היסטורי בירדן

הנשיא הרצוג ייצא מחר לביקור פומבי נשיאותי היסטורי בירדן: מלך ירדן, עבדאללה השני, הזמין את הרצוג לפגישה, שמתקיימת בצל המתיחות הביטחונית ולקראת חודש רמדאן. בביקור המתוכנן הנשיא יבקר בעמאן, שם יתקבל בטקס קבלת פנים רשמי בארמונו של המלך עבדאללה. היום הודיע גנץ כי ביקר את עבדאללה בארמונו, והרצוג ימשיך את זרם המבקרים.

צבי האוזר בכנסת
צבי האוזר, ארכיון | צילום: אייל מרגולין, פלאש/90

מבית הנשיא נמסר כי במהלך הביקור יקיימו הנשיא והמלך פגישה בארבע עיניים, ולאחר מכן גם היועצים יצטרפו. בסיום הפגישות יחזור הנשיא לישראל - ואז גם תפוג כהונתו של צביקה האוזר כממלא המקום.

עם כניסת נשיא המדינה הרצוג לתפקידו בחודש יולי האחרון, התקשר המלך הירדני לברך על בחירתו. מאז שוחחו ונפגשו השניים מספר פעמים, תוך שמירה על חשאיות: הפגישות פורסמו רק לאחר התרחשותן.