שרי החוץ של ישראל, ארה"ב, מצרים, בחרין, איחוד האמירויות ומרוקו שהשתתפו ב"פסגת הנגב" בשדה בוקר החליטו להפוך אותה למפגש קבוע, שיתקיים פעם או פעמיים בשנה. הפורום יעסוק כמובן בנושאי ביטחון ומלחמה בטרור, אך גם בכלכלה, מים, מזון, אנרגיה ועוד.

פגישת שרי החוץ בפסגת הנגב (צילום: לע"מ)
פגישת שרי החוץ בפסגת הנגב | צילום: לע"מ

בפסגה דובר על המחויבות האמריקנית למזרח התיכון. אם לאחרונה הייתה תחושה שהמזה"ת נמצא בסדר עדיפויות נמוך - גם המלחמה באירופה וגם הסתבכות הדיון סביב הסכם הגרעין מחזירה אותו חזרה למרכז. דיון נוקב התנהל, ובו היה חשוב לבלינקן להבהיר שהקשר הזה יהיה ברור ומתוחזק: "אנחנו לא מתכוונים להיעלם מכאן".

שרי החוץ כולם, כולל סאמח שוכרי המצרי, אמרו לבלינקן שיש להיזהר מהמחשבה להוציא את משמרות המהפכה של איראן מרשימת ארגוני הטרור. האמריקנים בתגובה טענו כי לא מדובר בעניין גמור, וכי המחאות של התקופה האחרונה לא נפלו על אזניים ערלות. עוד אמרו האמריקנים כי הם לא יודעים אם ומתי ההסכם ייחתם הגרעין עם אירן.

מבחינת הנושא הפלסטיני, המצרים מסורתית מדברים על "שתי מדינות לשני עמים". כמו מרבית העולם, הם דחקו בישראלים להתקדם בעניין, אבל הם מבינים את הקושי הפוליטי של ממשלת ישראל ואת חוסר היכולת של הרשות להתקדם. עם זאת, נידונו דרכים לחזק את הרשות הפלסטינית בתחום הכלכלי.

משרד החוץ האיראני פרסם הודעת גינוי לפסגת הנגב וכינה אותה "בגידה בסוגיה הפלסטינית", כך דיווח ערוץ אל-מיאדין המזוהה עם ארגון חיזבאללה.