היסטוריה במפרץ: ראש הממשלה נפתלי בנט נועד היום (שלישי) עם מלך בחרין, חמד בן עיסא אל-ח'ליפה, ועם יורש העצר וראש ממשלת בחרין, סלמאן בן חאמד אל-ח'ליפה, בביקורו ההיסטורי במדינת המפרץ. בנט הודה ליורש העצר על האירוח ואמר כי "הביקור ההיסטורי הזה הוא הנקודה בה השלום בינינו הפך ממשהו טקסי, לדבר בעל תוכן. משלום בין ממשלות, לשלום בין בני אדם". הוא ציין כי "בטיפוח היחסים בתחומי היי-טק, סחר, חקלאות, טכנולוגיה ותחומים רבים נוספים - נוכל לעשות דברים נהדרים יחד".

בהמשך, נועד בנט עם יזמים ואנשי עסקים מקומיים והתבדח עימם: "אתם תראו הרבה תיירים ישראלים מגיעים לכאן, תיזהרו במה שאתם מבקשים". כיום פועלות שתי טיסות שבועיות של חברת התעופה המקומית מתל אביב לבחרין והחל ממרץ יתווספו עוד שתי טיסות שבועיות של חברת "ישראייר".

בפגישה בארמונו של מלך בחרין, אמר אל-ח'ליפה לבנט: "מדובר ביום היסטורי, לארח את ראש ממשלת ישראל כאן בבחריין. בשל נחישותו ומנהיגותו, זה היה ביקור פורה ומוצלח בהקשר למאמץ המשותף לטובת שני העמים. אני מודה לך שבאת לכאן".

ראש הממשלה השיב: "הוד מעלתו, זה כבוד גדול לבקר את הממלכה הבחרינית הנפלאה. אני מעריץ את האומץ והנחישות שלך לבנות את מדינתך. אני חושב שדנו בדרכים רבות לבניית גשרים חדשים וארכיטקטורה לאיזור חזק ויציב יותר. אני מצפה להמשיך את מערכת היחסים המצוינת בינינו. בעברית אומרים 'בעזרת השם', ובערבית אומרים 'אינשאללה'".

בקבלת הפנים הרשמית של ראש הממשלה בארמונו של יורש העצר נשמעו המנון התקווה וההמנון הבחריני, וברקע התנופפו דגלי ישראלי ובחרין. בנט ויורש העצר נפגשו תחילה בארבע עיניים. לאחר מכן, התקיימה פגישת עבודה בהשתתפות הפמליות ולאחר מכן ארוחת צוהריים משותפת.

"יש לי העונג לקבל אותך בממלכת בחרין", אמר יורש העצר לבנט. "מצפה לכל הדברים הנהדרים שנוכל לעשות יחד, גם באופן פרטני וגם בין העמים".

ראש הממשלה הגדיר את קבלת הפנים שחיכתה לו עם הגעתו כ"חמה ונדיבה", והוסיף: "אני רואה פה הזדמנות גדולה מאוד. אני מגיע מישראל עם רוח של רצון טוב, שיתוף פעולה ועמידה יחד מול אתגרים משותפים".

מדובר בביקור קצר ובנט צפוי לחזור כבר בשעות הלילה לישראל. ב-36 שעות על אדמת הממלכה הוא נפגש עם ראשי הקהילה היהודית בבחרין, ונועד עם שרי האוצר, החוץ, התעשייה והתחבורה במדינה. ראש הממשלה גם ינאם בפני סטודנטים מצטיינים ויזמים צעירים מקומיים.

במסגרת פגישתו של בנט עם יורש העצר ומלך בחרין, המנהיגים דנו בהרחבת היחסים האסטרטגיים והביטחוניים בין המדינות כחלק מההתמודדות עם האתגרים האזוריים, ובהם איומים גרעיניים, פעולות טרור, קיצוניות דתית, עוני ואתגרים חברתיים. המנהיגים הסכימו להאיץ את המשא ומתן על כינון הסכם הגנה על השקעות ואת העבודה המשותפת על אמנת מיסוי, הסכימו לכונן ועדות כלכליות משותפות ולתמוך בתוכניות לחילופי סטודנטים. בתוך כך, ראש הממשלה הזמין את יורש העצר לביקור רשמי בישראל.