שר הביטחון בני גנץ נפגש היום (רביעי) בעמאן עם מלך ירדן, עבדאללה השני. במהלך הפגישה דנו השניים בסוגיות ביטחוניות, מדיניות וכלכליות, כך על פי הודעת שר הביטחון.

עוד הוסיפה לשכת שר הביטחון בהודעה כי גנץ הדגיש את החשיבות האסטרטגית ביחסים הקרובים בין ישראל לירדן, התורמים לביטחון שתי המדינות. במהלך הפגישה גנץ הודה למלך עבדאללה על "פעילותו לשמירה על היציבות באזור ולחיזוק השלום והנורמליזציה". שר הביטחון גם ברך על שיפור היחסים בין ישראל לירדן מאז הקמת הממשלה, כך לדבריו, והביע מחויבות להמשיך לחזק את הקשרים הביטחוניים, הכלכליים והאזרחיים בין שתי המדינות.

הודעה על הפגישה פורסמה גם בחשבון הטוויטר של הלשכה המלכותית בירדן, שם נכתב כי המלך עבדאללה הדגיש בפגישה את "חשיבות השמירה על השקט בשטחים הפלסטיניים ואת נקיטת כל האמצעים ליצירת האופק הדרוש להשגת שלום צודק וכולל המבוסס על פתרון שתי המדינות".

 

 

יחד עם גנץ נכחו בפגישה ראש האגף המדיני ביטחוני במשרד הביטחון זהר פלטי, ראשת המטה מעיין ישראלי והמזכיר הצבאי תא"ל יקי דולף. בקרב הירדנים השתתפו בפגישה גם סגן ראש הממשלה ושר החוץ והתפוצות איימן ספדי, מנהל האגף לעניינים פוליטיים מר מואת אל-זועבי ומנהל לשכת המלך ד"ר ג'עפר חסן.

 

 

הפגישות הקודמות בין עבדאללה והבכירים הישראלים

זוהי לא הפגישה הראשונה בין המלך ובכירי הממשלה מאז הקמת הקואליציה. בסוף חודש יוני פגש המלך עבדאללה את ראש הממשלה נפתלי בנט אחרי נתק של 5 שנים בין מנהיגי המדינות שבמהלכן החרים המלך עבדאללה את ראש הממשלה דאז בנימין נתניהו. הפגישה בין בנט למלך הוגדרה כ"טובה מאוד", והשניים סיכמו אז על פתיחת "דף חדש" ושיקום היחסים העכורים בין המדינות. לאחר מכן, כפי שפורסם בהמשך, נפגש עבדאללה גם עם שר הביטחון גנץ.

הפגישות הקודמות בין גנץ ובנט לבין המלך עבדאללה נעשו בחשאי, ועצם קיומן פורסם יותר משבוע לאחר מכן - ולא באופן רשמי. יתרה מכך, גורם ביטחוני בכיר ששוחח אז עם N12 אמר כי חשיפת הפגישה בין בנט למלך עבדאללה הביכה את האחרון, ועשויה לפגוע ביחסים בין המדינות. בשונה מכך, הפעם דבר הפגישה פורסם זמן קצר לאחר מכן באופן רשמי על ידי שני הצדדים - מה שעשוי להעיד על התחממות היחסים וחיזוק האמון בין המנהיגים.

המלך הירדני סיפר על פגישותיו הקודמות עם השניים בריאיון לרשת CNN בסוף חודש יולי. "היה לי חשוב להיפגש לא רק עם ההנהגה הפלסטינית אחרי מלחמה, ורצינו לגרום לישראל ולפלסטינים לדבר", אמר אז. "יצאתי מהפגישות מעודד מאוד. ראינו בשבועות האחרונים לא רק הבנה טובה בין ישראל לירדן - אלא גם אווירה טובה יותר בין ישראל לפלסטינים".

המלך עבדאללה גם הביע באותו ריאיון את התנגדותו לסיפוח אפשרי, ואמר כי "אם לא נדבר על פתרון שתי המדינות, האם אנחנו מדברים על מדינה אחת שתהיה דמוקרטית והוגנת? אני חושב שמדינה אחת היא מסובכת יותר. מה תעשו? תדחפו את כל הפלסטינים מהבתים שלהם בגדה המערבית ותיצרו חוסר יציבות? אני חושב שלירדן יש זכות להביע את דעתה".