יו"ר רע"ם מנסור עבאס אמר הערב (ראשון) בריאיון למהדורה המרכזית כי הוא לא מתנגד לכך שהשב"כ יופעל נגד הפשיעה בחברה הערבית. לדבריו, הממשלה היא האחראית לביטחון כלל האזרחים במדינה והיא רשאית להשתמש בכל הכלים שיש ברשותה – בכפוף לחוק.

"הכתובת מבחינתנו היא הממשלה", הבהיר עבאס. "היא האחראית, היא אמורה לספק את הביטחון האישי והקהילתי לאזרחי המדינה, יהודים וערבים. כל הכלים שיש לה, כל הארגונים שיש לה, היא תפעיל אותם בהתאם לחוק ולשמירה והקפדה על זכויות אדם ועל כבודם של האזרחים – ושנשיג תוצאות".

עבאס חזר וציין שמעורבות של שירות הביטחון הללי לא מפחידה איתנו. "השב"כ נמצא איתנו כל הזמן", הבהיר. "מה שאנחנו מבקשים זה שההפעלה של כל המנגנונים יהיו בהתאם לחוק ולסמכויות שיש להם ולא מעבר לזה".

ישיבת ממשלה בראשות נפתלי בנט (צילום: אמיל סלמן)
עבאס: "הממשלה יכולה להשתמש בכל הכלים שיש לה בהתאם לחוק" | צילום: אמיל סלמן

יו"ר רע"ם הדגיש כי המטרה כרגע היא להביא את שני הצדדים, המשטרה והחברה הערבית, לעבוד ביחד ולהגביר את האמון ביניהם שכמעט ולא קיים. לדבריו, "מבחינתנו שלטון החוק זה עיקרון יסוד שגם מגן עלינו. זאת התייחסות שאנחנו מנסים גם להשריש בחברה הערבית ולהגיד 'סדר ציבורי, שלטון החוק, רשויות האכיפה' – אלה עקרונות בסיסיים כדי שנוכל למגר את הפשיעה בחברה הערבית".

בתוך כך, בין מפלגת רע"ם לשאר שותפותיה בממשלה קיימת מתיחות בימים האחרונים סביב הצעת החוק של שר המשפטים גדעון סער – למנוע מנאשם בפלילים להרכיב ממשלה. מדובר למעשה בהצעת חוק שעשויה למנוע מבנימין נתניהו לחזור לשלטון. רע"ם העבירו מסר כי לא בטוח שהם יתמכו בחוק.

שר המשפטים גדעון סער נואם (צילום: יונתן סינדל, פלאש/90 )
"זה חוק שיש לו השלכות רבות". שר המשפטים סער | צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

"צריכים לבחון את זה, זה חוק שיש לו השלכות רבות", אמר עבאס. "בדרך כלל מי שקובע מי ייבחר, מי ינצח ומי יפסיד זה העם עצמו. אבל אנחנו לא יודעים - אם החוק הזה יונח, מה הנוסח שלו ומה זה משרת. יש הרבה דברים שעוד צריכים לבדוק". יו"ר רע"ם הדגיש: "אנחנו לא מחויבים לדברים שהם לא מלכתחילה נקבעו בהסכמים הקואליציוניים".