N12
פרסומת

בנט המליץ להימנע מטיסות, רעייתו וילדיו ימריאו היום לחופשה: "ינהגו בהתאם להנחיות"

למרות שקרא לאזרחים שלא לנסוע לחו"ל, בשל התפשטות וריאנט אומיקרון - רעייתו וילדיו של ראש הממשלה יטוסו לחופשה • בתחילה בני המשפחה היו אמורים לנסוע למאוריציוס שבאפריקה - אך היעד שונה בעקבות הגדרתה כמדינה אדומה • מלשכתו נמסר כי "החופשה תוכננה מבעוד מועד"

ירון אברהם
פורסם:
ראש הממשלה נפתלי בנט עם גילת בנט וילדיו
ראש הממשלה נפתלי בנט עם גילת בנט וילדיו
הקישור הועתק

למרות שהמליץ לאזרחים להימנע מטיסות לחו"ל, בשל התפשטות וריאנט אומיקרון - רעייתו וילדיו של ראש הממשלה, נפתלי בנט, ימריאו היום (רביעי) לחופשה בת מספר ימים לחו"ל. בתחילה בני המשפחה היו אמורים לטוס למאוריציוס שבאפריקה - אך היעד שונה בעקבות הגדרתה כמדינה אדומה.

מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "החופשה תוכננה מבעוד מועד, אך בוטלה נוכח ההחלטה להגדיר את מדינת היעד כמדינה אדומה. לאחר החלטת קבינט הקורונה להשאיר את השמיים פתוחים לתנועת ישראלים, שונה יעד החופשה, בהתאם להנחיות המעודכנות. משפחת בנט תפעל כמובן על פי כל ההנחיות והכללים החלים על אזרחי ישראל".

בנט עצמו הגיב לסערה ואמר כי משפחתו "כפופה בדיוק לאותם כללים שחלים על כלל אזרחי ישראל. אני מבין את הביקורת, אבל מאז יום שישי למדנו יותר על הווריאנט ובאילו מדינות הוא מפושט, וקבינט הקורונה קיבל החלטות לאילו מדינות מותר לנסוע ובאילו תנאים".

רה"מ הוסיף כי "משפחתי (בלעדיי, אני נשאר איתכם...) הייתה אמורה לנסוע לנופש במהלך חופשת חנוכה במדינה שהתבררה כאדומה. הנופש בוטל מיד, ולאחר שהתבררו הכללים החדשים, הם הזמינו נופש למדינה שמותר לצאת אליה. כולם יוצאים על פי כל ההגבלות וכמובן ישהו בבידוד כנדרש. אזרחי ישראל חשובים לי בדיוק כמו ילדיי".

פרסומת

רק ביום שישי האחרון בנט כינס מסיבת עיתונאים, ביחד עם שר הבריאות ניצן הורוביץ, על רקע זיהוי הזן הדרום-אפריקני בישראל, ובמהלכה קרא לישראלים שלא לטוס לחו"ל בתקופה הזו. "אנחנו נמצאים בנקודה מדאיגה", אמר ראש הממשלה בנט. "הווריאנט הדרום-אפריקני מדאיג עד כדי כך שאחרי עשרות זנים שנבחנו אצלנו, הוא הביא להרמת דגל אצל מומחי הבריאות בארץ ובעולם".

ח"כ ישראל כ"ץ (הליכוד) מתח ביקורת על הנסיעה המתוכננת וכתב כי "אחרי שהמליץ לאזרחי ישראל שלא לטוס לחו"ל - אשתו וילדיו של בנט ממריאים לחופשה בחו"ל. ככה זה כשהשקר הפוליטי הפך לנורמה והדוגמה האישית נרמסת בראש חוצות. פשוט חוצפה".