מתקפה מתוך הממשלה - נגד ראש הממשלה: רה"מ נפתלי בנט נאם הערב (שני) לראשונה בעצרת הכללית של האו"ם ובדבריו התייחס בנט לנושאים רבים - בהם נגיף הקורונה, האיום האירני ואת מה שכינה "הקיטוב הפוליטי". אלא שנושא חשוב אחד נעדר מדבריו של בנט: הפלסטינים והשיח המדיני בעניינם. 

"הישראלים אינם מתעוררים בבוקר במחשבה על הסכסוך", הודיע בנט בנאומו – במה שנראה כדבר הקרוב ביותר לאזכור הסוגיה הפלסטינית. בין היתר הזכיר ראש הממשלה את הסכמי אברהם וחשיבותם הגדולה לישראל ולכל מדינות האזור – בהתייחסות למדיניות ישראל כי אין הכרח לקדם פתרון מול הפלסטינים כדי להביא לנירמול היחסים עם מדינות ערב.

בתגובה לדברי ראש הממשלה, ובמיוחד לדברים שלא אמר בנאומו, מתחה מפלגת מרצ (החברה בממשלה בראשותו) ביקורת בציוץ בחשבון הטוויטר הרשמי שלה. "אותנו במרצ הפלסטינים דווקא מאוד מעניינים", נכתב.

 

 

"נמשיך לפעול מתוך הממשלה ומחוץ לה כדי לקדם פתרון של שתי מדינות ולשקם את הקשרים עם הרשות הפלסטינית. התעלמות מהפלסטינים משמעותה המשך הסיפוח הזוחל ודהירה למדינה הדו-לאומית", הוסיפו במרצ.

בניגוד לראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, שהסוגיה הפלסטינית הופיעה בדרכים שונות בכל אחד מנאומיו הגדולים והחשובים, בנט נמנע מלעשות זאת באופן מובהק. מאז שנכנס בנט לתפקידו לפני כ-3 חודשים וחצי, הבהיר יותר מפעם אחת באופן ברור כי בזמן כהונתו לא תקום מדינה פלסטינית ולא ייערכו שיחות בנושא. בין היתר אמר זאת מפורשות בראיון שהעניק לעיתון ניו יורק טיימס לפני ביקורו בבית הלבן לפני כחודש.

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

לפני כחודש נפגש שר הביטחון בני גנץ עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן במעונו ברמאללה – ביקור שגרר ביקורת קשה מתוך הממשלה. עוד לפני כן דווח כי בנט אסר על גנץ לפגוש את אבו מאזן, אך בהמשך נעתר לבקשתו. לפני כשבועיים אמרה שרת הפנים איילת שקד, שותפתו הפוליטית של ראש הממשלה, כי בנט לא ייפגש עם אבו מאזן: "הוא משלם משכורות למחבלים, בנט לא ייפגש איתו".

ביום שישי נאם אבו מאזן בפני העצרת הכללית של האו"ם והציב בפני ישראל אולטימטום כי אם לא תיסוג מהשטחים שנכבשו ב-1967 בתוך שנה – תפנה הרשות הפלסטינית לבית הדין הבין-לאומי בהאג. "לא ננטוש את עמנו, ונמשיך לפעול לשחרור האסירים שלנו", אמר בין היתר.