בליכוד ממשיכים לחזר אחרי גנץ: יקימו איתו ממשלה אחרת?
נתניהו ואנשיו, שעברו רק לפני פחות משבועיים לאופוזיציה, לא אומרים נואש בניסיון לפרק את הממשלה החדשה כבר בימיה הראשונים • בליכוד מפעילים לחצים על יו"ר כחול לבן, בני גנץ, להקים יחד איתם ממשלה חלופית בכנסת הנוכחית - בין היתר על ידי קידום מועמדותה של מקורבתו לתפקיד יו"ר קרן היסוד • בליכוד לא סבורים שגנץ יעשה זאת מחר, אך סבורים שככל שתסכולו יגבר - יגדלו הסיכויים


המפתח של הליכוד לפירוק הממשלה - השותף לשעבר גנץ: פחות משבועיים לאחר הקמת ממשלת בנט-לפיד, בליכוד לא אומרים נואש ומנסים בכל דרך לפגוע בממשלה החדשה - ולנסות לגרום לכך שתתפרק כמה שיותר מהר. הדרך העיקרית שבה פועלים נתניהו ואנשיו בימים אלה היא התמקדות ביו"ר כחול לבן, בני גנץ, שהיה רחוק רק כמה חודשים מתפקיד ראש הממשלה - ונאלץ לוותר על כך כדי להקים את ממשלת השינוי ולהדיח את נתניהו.
אמש (שישי) דיווחנו ב"אולפן שישי" כי בליכוד בחרו לשים עין על גנץ משתי סיבות: האחת - סיבה מבנית. בנט ולפיד לא יכולים להקים ממשלה חלופית בראשותם בכנסת הזו כי כך קובע ההסכם הקואליציוני שנחתם ביניהם, ומי שכן יכול לעשות זאת, אם ירצה, הוא בני גנץ - אלא אם החוק ישונה. השנייה - סיבה אישית. גנץ לא ממש שבע רצון מכך שבנט זכה בראשות הממשלה ולפיד אמור להיות יורשו, ולכן הוא כל הזמן על הכוונת של הליכוד, שסבור שתסכולו מהעניין יכול לגרום לו למרוד.

בליכוד מפעילים לחצים על גנץ כל הזמן, אך מודעים לכך שאם תרחיש שכזה יקרה והוא יבחר להקים ממשלה אחרת - זה לא יקרה מחר. בינתיים, הם מקדמים את מועמדותה של מקורבתו, השרה לשעבר עומר ינקלביץ', לתפקיד היוקרתי של יושבת-ראש קרן היסוד - ולא במקרה. גנץ מאוד רוצה שינקלביץ' תתמנה - ובליכוד יודעים שאם היא תכהן בתפקיד, היא תוכל אולי להשפיע עליו בעתיד וייפתחו ערוצים להידברות בין הצדדים. מה גם שלגנץ כלל לא מזיק "לשדר" לבנט ולפיד שבכל רגע הוא יכול לפרק את הממשלה - אם לא ייענו לדרישותיו השונות.
