המגעים בגוש השינוי לקראת הקמת ממשלה מתקדמים במהירות, ואמש (עם צאת השבת) – הם התחדשו, כשהמטרה של כלל הצדדים היא להגיע לסיכומים מהר ככל האפשר. ההערכות הן שניתן יהיה להתגבר על הקשיים והמחלוקות, ונדמה שבנט ולפיד סגורים ביניהם; אך הפער המרכזי כרגע הוא מול מפלגת העבודה – שנדהמו מההצעה הדלה שניתנה להם. היום יחל המו"מ מול רע"ם, כשההבנה היא שסירובה לתמוך בממשלת בנט-לפיד עלול להפיל את האפשרות להקימה.

המשא ומתן בין הצדדים צפוי להיות מהיר יותר מכל המגעים הקואליציוניים שנראו בעבר. בסבירות גבוהה, לפיד ובנט לא יודיעו לנשיא כבר היום על הצלחתם בהקמת הממשלה – אבל המטרה שלהם היא לעשות זאת עד יום שלישי הקרוב, כדי להצליח בכל זאת להשביע את הממשלה בכנסת עוד השבוע. ההבנה היא שבשל חג השבועות שיחול בתחילת השבוע הבא, דחייה קטנה עשויה לעכב משמעותית את המהלך, בכ-10 ימים, עם כלל הלחצים שצפויים להגיע על אנשי ימינה.

מנסור עבאס (צילום: AP)
המגעים מול עבאס יתחדשו מחר | צילום: AP

הקשיים הקיימים אינם מהסוג שעשוי לפוצץ את המשא ומתן. במפלגת העבודה נדהמו לגלות שמה שמיועד להם אלה תיקים כמו הכלכלה והרווחה. לכן, במפלגה מדברים על האפשרות של תמיכה מבחוץ בממשלה, כל עוד ההצעות יישארו דומות. בסוגיית התיקים - מרצ ממשיכה להתעקש על תיק החינוך, וכן נקבע שתיק התקשורת יגיע לח"כ קרין אלהרר מיש עתיד.

בגוש השינוי חוששים מכך שהמאמצים ייכשלו בשל התרחבות של המרד בימינה, או בשל סירובו של מנסור עבאס לתמוך בממשלה במחוץ. לכן, במקביל למהלכיו של בנט להידוק השורות בתוך מפלגתו, מחר יחל המשא ומתן מול רע"ם. בנט מעוניין במהלך בזק, שיקטין את הסיכוי לעריקות ברקע הלחצים הכבדים מצד הליכוד.

אריה דרעי ויעקב ליצמן במליאה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
בנט מעוניין להשאיר פתח לכניסת החרדים ומפלגות הימין | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

בינתיים, המתקפות החריפות על אנשי ימינה נמשכות – גם מצד הליכוד וגם מצד הציונות הדתית, כשסמוטריץ' אף כינה את התנהלותו של בנט "בגידה". במהלך הערב נערכו הפגנות מול בתי ראשי ימינה, ובראשם איילת שקד וגם ח"כ ניר אורבך וח"כ עידית סלימאן. 

בימינה מתכוונים לשנות גישה, ומעוניינים לעלות למתקפה בתקשורת. הם יציגו את הממשלה המתהווה כפתרון רצוי, ולא כברירת מחדל. כבר היום הם הגיבו לסמוטריץ', ואמרו ש"מדובר בילד משולח רסן וחסר אחריות, שבמו ידיו סיכל לנתניהו את הקמת ממשלת הימין – וכעת הוא מפיל את זה על בנט".

בתוך כך, החרדים באופן פורמלי עדיין עם נתניהו, ועומדים בהתנגדותם לממשלה המסתמנת. באשר לגוש הימין, מתגלה נקודת מחלוקת מעניינת בתוך מחנה השינוי: בנט דורש שבכל רגע נתון הוא יוכל לצרף לממשלה את אחת ממפלגות הימין, בעוד הצד השני דורש זכות וטו על העניין הזה.