N12
פרסומת

אחרי חשיפת חדשות 12: התגובות הסוערות בימין לחוק נגד נתניהו - וההכחשה של ימינה

"חוק הצינון" שנועד למנוע מראש ממשלה שכיהן 8 שנים להתמודד לכנסת ומופיע בהסכם בין בנט ללפיד, מחולל סערה • בליכוד תקפו בחריפות וטענו שמדובר בחוק שנועד למנוע מנתניהו להתמודד בבחירות: "בנט הופך את ישראל לדיקטטורה חשוכה" • בימינה הכחישו שהסכימו לחוק: "אין, לא הייתה ולא תהיה הסכמה בעניין מניעת ריצה לכנסת" • גורם בקואליציה המתהווה: בימינה נבהלו לאחר הפרסום

עמית סגל
המהדורה המרכזית
פורסם: | עודכן:
החוק שימנע מנתניהו להתמודד
החוק שימנע מנתניהו להתמודד | עיבוד: רויטרס
הקישור הועתק

החוק נגד נתניהו - והסערה: "חוק הצינון" שכלול בהסכמים הקואליציוניים של ממשלת בנט-לפיד שחשפנו אמש (שני) במהדורה המרכזית, לפיו מי שכיהן כראש ממשלה במשך 8 שנים לא יוכל להתמודד לכנסת בבחירות הבאות, מחולל סערה במערכת הפוליטית - שבוע לפני מועד ההשבעה של הממשלה החדשה. 

בימין תקפו בחריפות את היוזמה וטענו שמדובר בחוק דיקטטורי שנועד למנוע מנתניהו להיבחר - ובימינה מיהרו להכחיש שהסכימו לו וטענו שמדובר רק בהצעה שעלתה במסגרת המשא ומתן הקואליציוני. עם זאת, גורם בקואליציה המתהווה אמר כי בימינה הסכימו לחוק - ולאחר הפרסום, נבהלו - ובחרו לסגת ממנו. 

בליכוד תקפו: "אחרי שבנט רימה את בוחריו והעביר קולות מימין לשמאל רק כדי למנות את עצמו לראש ממשלה עם 6 מנדטים, עכשיו הוא מביא חוק שלא קיים בשום דמוקרטיה בעולם, במטרה לפסול את ראש הממשלה נתניהו מלהתמודד לכנסת ובכך לחסל את המנהיג החזק של הימין". 

בתגובה המפורטת שהועברה מהמפלגה הוסיפו: "בנט הופך את ישראל לדיקטטורה חשוכה - צפון קוריאה פינת אירן. ראש הממשלה נתניהו נלחם באירן, ובנט מביא חוק מאירן. החוק הזה יוציא את ישראל מחברת הדמוקרטיות הנאורות ויכניס אותה למשטרי הרודנות החשוכים ביותר. בנט חוצה כל קו אדום במרדף המטורף שלו לכיסא ראש הממשלה בכל מחיר".

פרסומת

יו"ר הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ', תקף בטוויטר: "תגידו, לאנשי ימין (ימין, לא ימינה) יהיה מותר להצביע בבחירות הבאות?". 

לאחר הפרסום: בימינה הכחישו שהסכימו לקידום החוק 

זמן קצר לאחר הפרסום, בימינה מיהרו להכחיש את הדיווח וטענו: "אין, לא הייתה ולא תהיה הסכמה בעניין מניעת ריצה לכנסת. מדובר בהצעה שעלתה, לא סוכמה והיא גם לא תהיה. הדבר היחידי שהיה והוסכם הוא הגבלת כהונת רה"מ ל-8 שנים או 2 קדנציות". 

בנימין נתניהו
"חוק שיכניס את ישראל למשטרי הרודנות החשוכים ביותר"



עוד הוסיפו במפלגה: "ההסכמים הקואליציוניים טרם נחתמו ועוברים בשעות אלו ממש שינויים ותיקונים. חלק מהדברים שהובאו לא מדויקים, וחלקם רלוונטיים לטיוטות קודמות. ההסכמים יפורסמו בשקיפות מלאה לציבור ברגע שיסוכם תוכנם". 

פרסומת

לאחר פרסום התגובה מטעמה של ימינה, גורם בקואליציה המתהווה הבהיר שבמפלגה הסכימו לחוק - ולטענתו, בימינה "נבהלו" מהפרסום - ולאחר מכן בחרו לסגת מכך. 

אמש דיווחנו במהדורה המרכזית שבמסגרת ההסכמים הקואליציוניים של הממשלה הבאה, הוסכם שיקודם חוק שמוציא לצינון כפוי של ארבע שנים את מי שכיהן כראש ממשלה בפרק של שמונה שנים - שזהו נתניהו בלבד. המשמעות היא שאם החוק יעבור, נתניהו לא יורשה להתמודד לכנסת בבחירות הקרובות. כך באופן אבסורדי, לנתניהו נוצר אינטרס בשימור כהונת הכנסת, שכן אם זו תיפול לפני הזמן, הרי שמישהו אחר בליכוד יהיה מועמד לראשות הממשלה.