ההתקפלות של נתניהו: לאחר המשבר החוקתי חסר התקדים שנוצר אתמול (שלישי) על רקע המחלוקת סביב מינוי שר המשפטים והחלטת בג"ץ להקפיא את מינוי של אופיר אקוניס לתפקיד, הממשלה אישרה היום במשאל טלפוני את מינוי גנץ לתפקיד - כשנתניהו ירד מהעץ. אולם, ההצבעה שאותה החרים אקוניס כמחאה התקיימה על אף שהוא לא הודיע על התפטרותו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

פרקליטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אתמול לבג"ץ כי ההצבעה הייתה חוקית וכך גם תוצאותיה. עוד הוא אמר כי בסמכותה של הממשלה לקבל החלטה בניגוד לעמדתו של היועמ"ש אביחי מנדלבליט. טענות דומות עלו היום גם בתשובתו של נתניהו לבג"ץ. הוא לא חזר בו מאותן טענות, אלא להפך - חזר עליהן. זה מלמד אותנו כי נתניהו ושרי הליכוד הבינו שהבחירה באקוניס לא הייתה חוקית.

נתניהו ביקש מוקדם יותר מבג"ץ לבטל את הדיון ולא לקיים אותו היום, בטענה ששאר המינויים הדרושים יעלו להצבעה בישיבת הממשלה ביום ראשון הקרוב. היועמ"ש גם הצטרף לבקשה לבטל את הדיון היום ולמסור ביום שני הודעת עדכון לגבי מינוי יתר השרים - והדיון אכן בוטל. 

דיון בבג"צ על מינוי שר משפטים (צילום: N12)
הדיון בבג"ץ על מינוי שר משפטים | צילום: N12

"ראש הממשלה הגיש תגובה מפורטת לבית המשפט העליון ששוללת לחלוטין את הטיעון שהדיון שהתקיים אתמול בממשלה היה בניגוד לחוק", נכתב בהודעת הליכוד. "על אף זאת, לאחר שהצעות הפשרה של רה"מ נדחו גם הבוקר, וכדי לצאת מהמבוי הסתום ולאפשר את הפעילות ההכרחית של משרד המשפטים, רה"מ החליט למנות את בני גנץ כשר המשפטים בממשלת מעבר. רה"מ יביא את המינוי לאישור הממשלה היום".

זמן קצר קודם לכן, הגיש נתניהו את תשובתו לבג"ץ והגן על מינויו של אקוניס בישיבת הממשלה אתמול. לטענת נתניהו, קביעת סדר היום של ישיבת הממשלה חייבה הסכמה של ראש הממשלה בפועל והחליפי וכך היה, אך סדר היום לא קבע את זהות שר המשפטים - ולכן לראש הממשלה התאפשר להעלות כל שם להצבעה. בנוסף, נתניהו טען כי עמדתו של מנדלבליט הושמעה בתחילת הישיבה.