N12
פרסומת

המהלך בליכוד שנועד להקשות על הפורעים - ולהביך את ממשלת השינוי

שורת חוקים שהוגשה מציעה להחמיר את הענישה על יידוי אבנים ובקבוקי תבערה, להקל על מי שמתגונן בנשק - ואף לשלול קצבאות ממי שהשחית את דגל המדינה • בליכוד מעריכים שההצבעה תגרום לשסע בגוש השינוי

דפנה ליאל
פורסם:
מכונית הוצתה בהתפרעויות בלוד
מכונית שהוצתה במהומות בלוד | צילום: AP
הקישור הועתק

שורת חוקים שהוגשה היום (רביעי) על ידי חבר הכנסת אופיר כץ מהליכוד מבקשת לאפשר לרשויות מרחב פעולה רחב יותר בטיפול במתפרעים. כץ מציע למשל קביעת עונש מינימום של חמישית מהעונש המקסימלי (20 שנים) למיידי אבנים, זיקוקים או בקבוקי תבערה כלפי כלי רכב, כפי שהיה בהוראת שעה בעבר.

ח"כ אופיר כץ בלוד
ח"כ כץ (משמאל), בלוד

בנוסף, מבקש כץ להגדיר זריקת בקבוק תבערה כסכנת חיים ממשית בחוק ההגנה העצמית, וזאת כדי שנושאי נשק יוכלו להגן על עצמם אל מול מתפרעים. מטרת הצעת החוק היא לסייע למשפטו של העצור מלוד שירה בבן עירו. ההצעה השלישית עוסקת בשלילת קצבת ילדים וזכאות לדמי אבטלה למשך 18 שנים למי שמשחית את דגל המדינה.

להצעות החוק גם מטרה פוליטית. בליכוד מעריכים שהם יביכו את מחנה השינוי. להערכתם, ימינה ותקווה חדשה יתמכו בחקיקה שנועדה להפעיל יד קשה כלפי מתפרעים ואילו ברע"ם יתנגדו נחרצות.

כץ פנה בבקשה ליו"ר הכנסת לסיוע בחקיקת בזק, וליושבת ראש הוועדה המסדרת קארין אלהרר לקבלת פטור מחובת הנחה.

חשוב לציין שכל עוד המנדט נמצא בידיים של לפיד, הליכי החקיקה נשלטים על ידי יש עתיד, ולכן הסיכוי לקידום הצעות החוק האלה נמוך.