N12
פרסומת

ח"כ שיקלי על הסערה הפוליטית שעורר: מעדיף את מנסור עבאס על מרצ

חבר הכנסת מימינה, שיצא נגד היו"ר בנט והמגעים להקמת ממשלת שינוי, מסביר בריאיון ל"פגוש את העיתונות" למה הוא שולל ישיבה עם מפלגות השמאל • "מרצ והעבודה מטילות חרם מוחלט על המפלגה הכי גדולה במחנה הלאומי", הוא אומר. "המפלגה צריכה לשמר קו שחופף למה שהציגה במערכת הבחירות" • הריאיון המלא בשבת ב-18:00

רינה מצליח
פורסם:
הקישור הועתק

ח"כ עמיחי שיקלי עורר סערה אתמול (רביעי) כשהיה לחבר ימינה הראשון – וכרגע גם היחיד – שהביע התנגדות פומבית למהלכי היו"ר בנט להקמת ממשלת שינוי. בריאיון לתוכנית "פגוש את העיתונות" עם רינה מצליח, שישודר ביום שבת ב-18:00, הוא מבהיר למה הוא מעדיף את נציגי התנועה האסלאמית בממשלה על פני מרצ.
 
שיקלי מדגיש כי הוא בעד ממשלה עם נתניהו בתמיכת רע"ם. "החברה הערבית היום במדינת ישראל עוברת תהליכי עומק מאוד מעניינים. אני לא בטוח שמנסור עבאס עוד שם ויכיר בישראל כיהודית ודמוקרטית על מלא מלא". 
  
את ההתנגדות הנחרצת שלו לישיבה בממשלה עם מפלגות השמאל הוא מסביר כך: "מרצ והעבודה מטילות חרם מוחלט על המפלגה הכי גדולה במחנה הלאומי ולכן הקונסטלציה לא מתחברת".
 
לדבריו: "כל האפשרויות שאנחנו מנווטים סביבן הן אפשרויות שהן בעיניי לא טובות, אבל כשזה נוגע לאוריינטציה הכללית, אני חושב שהמפלגה צריכה לשמר קו שחופף לקו שהיא הציגה לכל אורך מערכת הבחירות".