המשא ומתן להקמת ממשלת גוש השינוי, שעליו הכריז נפתלי בנט באופן רשמי מוקדם יותר, החל מאחורי הקלעים כבר לפני כמה שבועות, אך מסתבר שלא כולם היו שותפים לו. יו"ר מפלגת העבודה, מרב מיכאלי, מחתה על הסיכום שהושג בין ליברמן לפיד ובנט בנוגע לניהול ענייני דת ומדינה על פי הקו של רבני צהר.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"ראיתי שדיווחו אצלכם בחדשות אמש שליברמן, לפיד ובנט החליטו שרבני צהר יהיו בפורום מקובל עליהם. אז קודם כל אני שמחה לגלות שכבר הקימו קוקפיט", מחתה יו"ר העבודה, "לא יודעת איך להגיד לך – אבל הקוקפיטים הקודמים לא הביאו אותנו רחוק והייתי מציעה להתייעץ. לארגון רבני צהר שהם ארגון אורתודכסי של גברים בלבד, בלי דריסת רגל של אישה הם בשום אופן לא יותר ליברליים".

מיכאלי הוסיפה: "עוד לא התחילו משאים ומתנים רשמיים, בינתיים כולם עושים שיחות לא פורמליות, ואני באמת מדברת עם כולם", אמרה מיכאלי, "אני חושבת שיש הרבה אנשים במערכת הפוליטית שיש להם עניין להחליף את בנימין נתניהו ובוודאי אנחנו מפלגת העבודה בראשותי שהתחייבה לעשות כל מאמץ כדי שזה יקרה".

גדעון סער, יאיר לפיד ונפתלי בנט (צילום: N12)
סער, בנט ולפיד | צילום: N12

על הפרסומים על מחלוקות ועימותים בין ראשי גוש השינוי אמרה: "לא התעמתתי עוד עם אף אחד. אני יכולה להגיד שלמפלגת העבודה יש 7 מנדטים והם בדיוק באותו משקל של 7 מנדטים של בנט ואותו משקל של 7 מנדטים של ליברמן".

מיכאלי התייחסה למשא ומתן הצפוי ועל חלוקת התיקים: "יש לנו תפקידים שאנחנו נדבר עליהם במשא ומתן, אבל במקרה של מפלגת העבודה, אלא לא רק תפקידים – אלא גם תכנים. הצגנו במהלך הקמפיין תוכניות קונקרטיות לחיים של אזרחיות ואזרחי ישראל ואנחנו שהם יהיו במרכז הדברים".

"אני מזכירה לך שגם מפלגת העבודה ואני נושאות את דגל השוויון, מבינות בשוויון קצת יותר מאחרים במסגרת הזאת. אז אם רוצים להצליח צריך להבין ש-7 מנדטים שווים לכל 7 מנדטים אחרים". על היכולת של ממשלת גוש השינוי להחזיק מעמד אמרה מיכאלי: "זה ברור שיש תהום אידיאולוגית שפעורה בין חלקים שמיועדים לממשלה הזו, אבל עדיין אפשר למצוא קונצנזוס מספיק רחב, אפשר להסכים על דברים מסוימים".