N12
פרסומת

השרים זומנו לישיבת ממשלה תחת צנזורה: דנו בסוגיה הומניטרית הקשורה לסוריה

לשכת ראש הממשלה זימנה את השרים לישיבת ממשלה שנערכה הערב וארכה כשעה - ישיבה שתואמה מראש בין נתניהו לגנץ • צנזורה הוטלה באופן חריג על התוכן בו דנו השרים בישיבה • השרים דנו בסוגיה שקשורה לסוריה – וסביבה התנהלו שיחות בימים האחרונים בין בכירים ישראלים ורוסים

ירון אברהם
פורסם: | עודכן:
רה"מ נתניהו בהצהרה בעיריית נצרת
רה"מ נתניהו בהצהרה בעיריית נצרת | צילום: n12
הקישור הועתק

השרים דנו בסוגיה הומניטרית - תחת צנזורה: שרי הממשלה קיבלו הערב (שלישי) זימון מלשכת ראש הממשלה נתניהו לישיבת ממשלה דחופה שהחלה בשעה 18:00 והסתיימה כעבור שעה. הזימון לישיבה הפתיע את השרים שלא הבינו בתחילה במה מדובר, כיוון שנושא הישיבה לא נמסר להם.

כעבור זמן קצר, התברר שהישיבה, שתואמה מראש בין נתניהו לגנץ, עסקה בנושא ביטחוני-מדיני. הישיבה נערכה לאחר שישראל פנתה בימים האחרונים לרוסיה כדי שתסייע מול סוריה בפרשה הומניטרית הקשורה בסוריה. באופן חריג, הוטלה צנזורה על התוכן בו דנים השרים בישיבה. שר הביטחון גנץ הוא זה שביקש להטיל צנזורה על הישיבה מחשש להדלפות.  

נתניהו ופוטין. ארכיון
שוחחו בנושא בימים האחרונים. נתניהו ופוטין | צילום: אלכסיי גרומוב Alexey gromov‏, חדשות



הישיבה נערכה לאחר שלפני עשרה ימים, דווח בתקשורת הסורית על כך שאנשי הצבא הרוסי החלו לבצע חפירות בבית הקברות במחנה הפליטים "ירמוך" שבדרום דמשק. על פי הדיווחים, מדובר היה בניסיונות למצוא גופה של חייל ישראלי מימי מלחמת לבנון הראשונה - זאת לאחר שגופתו של החלל זכריה באומל ז"ל, שנפל בקרב בסולטן יעקוב באותה המלחמה, הוחזרה לישראל לפני קרוב לשנתיים.