בדרך החוצה? גוברות ההערכות שחולדאי יפרוש
חולדאי צפוי להודיע על פרישה נוכח מגעים שלא הבשילו עם יו"ר העבודה מיכאלי • חולדאי מעוניין לרוץ בחיבור בין רשימות בשל ההלוואות שנטל אך מיכאלי מסרבת ודורשת שיצטרף לבד • חולדאי גם לא מעוניין להיות ח"כ פשוט באופוזיציה


יו"ר מפלגת הישראלים רון חולדאי בדרך החוצה: גוברות ההערכות שחולדאי יפרוש ולא יתמודד בבחירות הקרובות לכנסת. הכיוון הזה התחזק נוכח דרישות של יו"ר מפלגת העבודה הטרייה מרב מיכאלי, ולפיהן אין בכוונתה לצרף מפלגות לרשימה יחד עם העבודה אלא רק שריונים של המפלגה.
התנאים שהעבירה מיכאלי לחולדאי וכן לעופר שלח היו שניים: הצטרפות למפלגת העבודה (כלומר, לא חיבור רשימות) והתחייבות להישאר עד הסוף.
חולדאי מצדו חייב לרוץ ברשימה נפרדת על מנת לכסות את החובות שלקח כשהקים את המפלגה ולקבל מימון מפלגות (בהתאם למספר הנציגים שיצליח להכניס לכנסת). שלח מעדיף ריצה נפרדת בטענה שזה יאפשר גיוס ערבויות ותרומות שמתאפשר לרשימה חדשה.
בנוסף, ממש לא בטוח שחולדאי יהיה מעוניין להיות ח"כ בספסלים האחוריים של האופוזיציה ולכן בשלב הזה גוברים הסיכויים שימצא את עצמו בחוץ.