ישראל כוננה יחסים דיפלומטיים מלאים עם בהוטן, מדינה בודהיסטית מבודדת בדרום מזרח אסיה. טקס החתימה התקיים היום במעונו של שגריר ישראל בהודו, ד"ר רון מלכא, וזה התאפשר אחרי שיחה של שר החוץ גבי אשכנזי עם מקבילו הבהוטני בשבוע שעבר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"ברצוני להודות לממלכת בהוטן ולברך על החלטתה לכינון יחסים דיפלומטיים מלאים עם ישראל. החלטה זו הינה אבן דרך בהעמקת קשרי ישראל במרחב אסיה", אמר היום אשכנזי. "אני מזמין את ידידי, שר החוץ דורג'י, לבקר בישראל לקידום שיתופי הפעולה בין המדינות. כולי תקווה שכבר בשנה הקרובה נארח בירושלים גם את מלך בהוטן לביקור ממלכתי ראשון מסוגו". 

מטקס החתימה בבהוטן (צילום: שגרירות ישראל בניו דלהי)
טקס החתימה בבהוטן | צילום: שגרירות ישראל בניו דלהי

עוד אמר אשכנזי: "אני מבקש להודות גם לשגריר ישראל בהודו, ד"ר רון מלכא ולצוותו, על חיזוק היחסים בינינו לבהוטן ועל בניית המתווה שהביאה לחתימת ההסכם על כינון היחסים הדיפלומטים בינינו". 

מקדש בבהוטאן (צילום: 123rf)
מקדש בבהוטן | צילום: 123rf

משרד החוץ מקיים עם הממלכה קשר באמצעות אגף מש"ב ובישראל משתתפים סטודנטים מבהוטן בחונכויות חקלאיות בארץ. בשנים האחרונות נוהלו מגעים חשאיים בין המדינות, בהובלת משרד החוץ הישראל, מתוך מטרה להקים יחסים רשמיים, והתקיימו ביקורים הדדיים של משלחות מישראל בטימפו, בירת בהוטן וכן מבהוטן בארץ.

בהוטאן (צילום: 123rf)
בהוטן | צילום: 123rf

בהוטן היא מונרכיה חוקתית הממוקמת בהרי ההימאליה שבדרום מזרח אסיה, בין הודו לסין. בירת בהוטן והעיר הגדולה ביותר במדינה היא טהימפהו, ועיקר כלכלתה מבוססת בעיקר על חקלאות. בהוטן נחשבת לאחת המדינות המבודדות ביותר בעולם, והדת של התושבים היא בודהיסטית טיבטית. השפה הרשמית של התושבים היא דזונגקה, וענייני החוץ שלה מנוהלים על ידי הודו.