N12
פרסומת

שר התקשורת המפוטר יועז הנדל: "לא ניתן לנתניהו הזדמנות נוספת"

יו"ר "דרך ארץ" סיפר לקרן מרציאנו במהדורה המרכזית על החזון להוביל ממשלת אחדות מתפקדת שלא צלח, על הבחירה שלא להתפטר מתפקידו למרות אי ההסכמות ועל הדרך החדשה לצד גדעון סער • הנדל הצהיר: "אנחנו מייצרים חלופה לשלטון נתניהו ואם לא נצליח נשב באופוזיציה" • צפו בריאיון המלא

קרן מרציאנו
פורסם:
הקישור הועתק

"מייצרים חלופה לשלטון נתניהו": שעות ספורות לאחר שנודע על פיטורו מתפקיד שר התקשורת, התראיין יועז הנדל אמש (שני) במהדורה המרכזית. במהלך הריאיון סיפר הנדל על החזון להוביל ממשלת אחדות מתפקדת שלא צלח, על הבחירה שלא להתפטר מתפקידו למרות אי ההסכמות ועל הדרך החדשה לצד מפלגתו החדשה של חבר הליכוד לשעבר, גדעון סער.

"אנחנו יוצאים לתהליך הזה, לצד גדעון סער, במודעות מוחלטת", אמר שר התקשורת לשעבר. "אנחנו מזדהים עם עמדותיו של גדעון סער ותומכים בו בידיעה שיש כאן משהו גדול יותר". הנדל הדגיש כי התפשר על ישיבה בממשלת נתניהו למרות שמעולם לא היה בעדו והצהיר: "לא ניתן לו אפשרות נוספת - אנחנו מייצרים חלופה ואם לא נצליח נשב באופוזיציה".

הנדל סיפר כי האמין ביכולותיה של ממשלת האחדות ומאמין באחדות כאידיאל. הוא הדגיש כי למרות הרצון לממש את החזון, הממשלה לא תפקדה כמו שצריך. "מתוך זה ומתוך הבנה שגדעון הוא היחיד שיכול להחליף את נתניהו החלטנו לצאת מהממשלה מיד אחריו כשהכוונה לשיתוף פעולה ברורה".

צבי האוזר ויועז הנדל
צבי האוזר ויועז הנדל | צילום: נועם רבקין פלאש 90, פלאש/90

כשנשאל מדוע לא בחר להתפטר כפי שעשה ח"כ לשעבר סער הבהיר: "הודענו שאנחנו נרוץ איתו בבחירות הקרובות, אך רצינו להישאר ולטפל בכל מה שאנחנו עושים בתקופה הזו מתוך הבנה שיש תהליכים שצריך להשלים".

"הצטרפנו לכחול לבן כאנשי ימין, למרות מה שחשבו וטענו אחרים", הדגיש יו"ר סיעת "דרך ארץ".  "רבים הצביעו לכחול לבן בידיעה שאנחנו דופן ימנית. כאשר הבנו שיש קואליציה שלא מתפקדת, החלטנו למצות את התפקיד עד הרגע האחרון תוך הבהרה שאנו מתכוונים לשתף פעולה בעתיד עם גדעון סער". שר התקשורת לשעבר שב והדגיש בסיום דבריו: "נבחרנו בזכות ולא בחסד - העמדות שלנו ברורות ומעולם לא התחפשנו לשמאל. הגיע הזמן לבית מתאים לימין הממלכתי אצל גדעון סער".