כמעט 6 חודשים עברו מאז הקמת הממשלה ומשרות רבות בשירות הציבורי נותרו לא מאוישות, ביניהן משרת מפכ"ל המשטרה ופרקליט המדינה. היועמ"ש אביחי מנדלבליט הזהיר היום (שלישי) את ראש הממשלה נתניהו כי אם לא יקודמו מינויים בהקדם, יהיה קשה מאוד להגן על התנהלות הממשלה מול הליכים משפטיים המתנהלים בבג"ץ. בעקבות מכתב מנדלבליט, שר הביטחון גנץ הנחה את שר המשפטים ניסנקורן להאיץ את הליך מינוי פרקליט המדינה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"בחלוף כמעט חצי שנה מאז הורכבה הממשלה, משרות בכירות רבות עודן מאוישות בדרך של מינוי זמני, לרבות משרות מרכזיות בעלות מאפיינים של שמירת סף", כך כתב מנדלבליט במכתב רשמי לנתניהו. "ברשימה זו נמנים מנכ"לים של משרדי ממשלה, מפכ"ל המשטרה, נציב בתי הסוהר, החשב הכללי, פרקליט המדינה, מנהלי רשויות ממשלתיות משמעותיות, מדענים ראשיים של משרד הממשלה ועוד".

לאחר שהוא מפרט את החובה החוקית על הממשלה לאייש את המשרות האמורות, מנדלבליט מוסיף: "אי נקיטת צעדים בהקדם האפשרי לקידום מינויים כאמור הולכת ומעצימה את הפגיעה הקיימת כבר עתה בתפקוד ויציבות שירות המדינה. לפיכך, אבקשכם לפעול ללא דיחוי בהתאם לסמכויותיכם שבדין, לקידום מינויי קבע למשרות הבכירות בשירות המדינה".

שר המשפטים אבי ניסנקורן (צילום: אלעד מלכה)
שר המשפטים ניסנקורן יאיץ את הליך מינוי פרקליט המדינה | צילום: אלעד מלכה

בסיכום מכתבו, היועמ"ש הזהיר "כי מצב דברים זה שבו לא מקודמים המינויים האמורים, מבלי שניתן למיטב ידיעתי טעם ענייני לכך, מעורר קושי משפטי משמעותי". לדבריו, "ככל שלא יחול שינוי במצב הדברים המתואר, יקום קושי רב להגן על התנהלות הממשלה בהליכים המשפטיים האמורים".

לאחר פרסום מכתבו של מנדלבליט, שר הביטחון גנץ הנחה את שר המשפטים אבי ניסנקורן להאיץ את הליך מינוי פרקליט המדינה במסגרת ועדת האיתור, ולהביא אותו בהקדם לאישור הממשלה. מטעמו של גנץ נמסר כי הוא גם קורא לשר לביטחון הפנים אמיר אוחנה, למנות בהקדם מפכ"ל למשטרה, ולקדם את כל המינויים התקועים של הבכירים בשירות המדינה. "המדינה זקוקה כעת ליציבות ולתפקוד מלא", אמר גנץ. "אסור לעכב מינויים באופן שיפגע במתן המענה לאזרחי ישראל".