ביום ראשון הקרוב אמור להיכנס לתוקף השלב הבא באסטרטגיית היציאה מהסגר, שכולל את פתיחת מרכזי הקניות וחזרת תלמידי כיתות ה'-ו' ו-יא'-יב' ללימודים. מיליוני ישראלים ומאות אלפי תלמידים חיים בחוסר וודאות מתמשך, וממתינים להכרעת הקבינט – אולם טרם ידוע מתי הוא צפוי להתכנס. בינתיים, הצעת החוק "איים ירוקים" של ח"כ גינצבורג עברה בקריאה ראשונה בכנסת. פתיחת המלונות, ענף התיירות, החזרה ללימודים ופתיחת מרכזי הקניות - מה ידוע על השלבים הבאים של פתיחת המשק?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ביום ראשון הקרוב היה אמור להגיע השלב הבא בתכנית שקבעה הממשלה ליציאה מהסגר. במסגרתו, מרכזי הקניות היו אמורים להיפתח ותלמידי כיתות ה', ו', יא' ו-יב' היו אמורים לחזור ללימודים. אבל נכון להערב (שלישי) – טרם נקבע מועד לדיון קבינט הקורונה, שנדרש לאשר את ההנחיות. יש להדגיש, כי במידה והשלב הקרוב לא יצא לפועל כפי שתוכנן – הדבר משפיע גם על השלבים הבאים, ועל לוח הזמנים לפתיחת המשק כולו.

הערב, הצעת החוק של ח"כ גינצבורג ממכחול לבן עברה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת, לאחר שעברה את אישור וועדת החקיקה. אתמול, היא נפלה בגלל כיפופי ידיים ושיקולים פוליטיים, לאחר שאדלשטיין משך את ההצעה בדקה ה-90 - ואילת נשארה סגורה. החקיקה על האיים הירוקים תיעצר בינתיים, עד לפגישה שתיערך מחר בין אדלשטיין, אמסלם ויעקב אשר.

אילת (צילום: משה שי , פלאש/90 )
קורסים וזועמים. ענף המלונאות באילת | צילום: משה שי , פלאש/90

ההצעה של גינצבורג נפלה בגלל התעקשות של ח"כים מהקואליציה לכלול בהצעת החוק הזו גם ערים נוספות, כמו צפת, טבריה, ונהריה ודרישות יו"ר ועדת חוקה שמי שהחלים יוכל להיכנס לערי התיירות ללא הגבלה – אולם משרד הבריאות התנגד.

לפי ההצעה, ועדת השרים תוכל להכריז על אזור כאזור תיירות ירוק, בהתקיים מספר תנאים: הראשון - הפעילות הכלכלית של האזור מבוססת בעיקרה על עסקי תיירות. התנאי השני - "אין באזור התפשטות נרחבת של נגיף הקורונה". התנאי השלישי - אי-פתיחת בתי המלון והאטרקציות התיירותיות באזור יגרום נזק חמור לפעילות הכלכלית באזור והתועלת בפתיחתם עולה על הנזק שייגרם. התנאי הרביעי בהצעת החוק הוא היוועצות מוקדמת עם ראשי הרשויות המקומיות באזור.

אורית פרקש-הכהן (צילום: חדשות)
שרת התיירות, אורית פרקש הכהן | צילום: חדשות

כך, מאבקים בקואליציה הביאו לתוצאה אבסורדית ומקוממת בה אלפי תושבי אילת שעובדים בענף התיירות כבר יכלו לחזור לעבוד - אבל נדרשו גם היום להישאר בבית, בגלל מריבות פוליטיות. על פי הנתונים שפרסם שירות התעסוקה, אילת נמצאת בראש הערים מוכות האבטלה עם שיעור של יותר מ-40% מבקשי עבודה.

שרת התיירות אורית פרקש הכהן התראיינה הערב ל"שש עם עודד בן עמי" והתייחסה לסוגייה: "אתמול היה לי ערב של אכזבה גדולה, שעות ושבועות של עבודה קשה מול שר הבריאות שנותנת מענה לעיר אילת ולאזור ים המלח ולענף המלונאות, שבועות לפני שאמורים לפתוח במתווה הרגיל. חוק איים ירוקים יעבור, שזה יהיה ברור. גם אני וגם שר הבריאות מחויבים לזה".

כשנשאלה מי לדעתה אשם, אמרה פרקש כי "כולם עלו לדוכן הכנסת ושיבחו את היוזמה. כשהגענו לזמן ההצבעה - הם הצביעו נגד. היה צריך לשים את הנושא הסקטוריאלי מחוץ לחדר ואת הפוליטיקה בצד".

נתניהו: אם המדדים לא יירדו, לא נמשיך בהקלות

"מצבנו הכללי לעומת העולם הוא טוב, מקווים להיות במצב טוב יותר": ברקע הדיווחים על סגר שלישי או על הגבלות הדוקות יותר, ולמרות האזהרה של ד"ר אלרעי-פרייס על העלייה במקדם ההדבקה, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אתמול כי מצב התחלואה שבו נמצאת ישראל הוא חיובי. נתניהו הוסיף כי בימים הקרובים ידונו בקבינט הקורונה לגבי השלב השלישי של ההקלות, ולדבריו, אם לא יירדו המדדים, הוא לא ייצא לפועל. 

_OBJ